Jégkorong: pénteken ők 22-en bizonyíthatnak Ausztria ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 10:46
Pénteken 18 órától a Tüskecsarnokban Ausztria ellen lép jégre a magyar jégkorong-válogatott. A felkészülési találkozón a magyar együttes szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz elsősorban a keret további szűkítésén gondolkodhat, ellenben a vendégekkel, akik már a vb-felkészülés hajrájában vannak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15., péntek, 18 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Ausztria
Április 16., szombat, 18 óra (Bécs): Ausztria
Április 20., szerda, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Szlovénia
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15., péntek, 18 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Ausztria
Április 16., szombat, 18 óra (Bécs): Ausztria
Április 20., szerda, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Szlovénia
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

Az osztrákok – velünk ellentétben – idén nem az élvonalban, hanem a másodosztályban (divízió 1/A) szerepelnek, a világranglistán ennek ellenére megelőznek minket: mi a 19.-ek vagyunk, ők a 16.-ok. Az osztrákok eddig Salzburgban készültek, erre a hétre költöztek át Bécsbe. A névsoruk jelenleg 28-as, de hiányoznak belőle a Salzburg játékosai, akik csak vasárnap jelentkeznek munkára. A keretben viszont így is találunk német, svájci és svéd légióst.

A 40 fősre szűkített magyar keretből továbbra is hiányzik a légiósként még külföldi klubjával versenyben lévő Erdély Csanád és Vas János. Sérülés után még nem bevethető Kóger Dániel (részleges térdszalag-szakadás), Bartalis István (könyöksérülés) és Banham Frank (térdműtét). A februárban rendezett olimpiai selejtező előtt szárkapocscsont-törést szenvedő Magosi Bálint viszont már játszhat. És játszik is, miután Chernomaz a pénteki meccskeretbe jelölte. A szövetségi kapitány tervei szerint a keretben lévő játékosoknak lehetőséget kíván adni a bizonyításra, így vélhetően a szombati, bécsi „visszavágón” egy teljesen más csapattal állunk fel.

A magyar válogatott idén az elit-vb B-csoportjában játszik május 7-étől Szentpéterváron, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfele május 16-ig. Mivel a 2017-es elit-vb-t Francia- és Németország rendezi – mindkettő a mi csoportunkba került –, idén védettséget élvez, tehát nem eshet ki. Így ha Francia- vagy Németország lenne a B-csoportunk utolsója, mi pedig az utolsó előttiek, összevetnének minket az A-csoport utolsó előttijével, és amelyikünk a rosszabb, az esik ki az A-csoport utolsójával. Ha a saját csoportunkban utolsók leszünk, kiesünk, ha viszont a hatodik vagy annál jobb helyen végzünk, akkor bennmaradunk.

Szurkolói infókapszula, csoportbeosztások, menetrend – tudnivalók a 2016-os oroszországi hoki-vb-ről!

A MAGYAR KERET
A PÉNTEKI MÉRKŐZÉSRE NEVEZETT JÁTÉKOSOK

Kapusok (2): Hetényi Zoltán (Fehérvár AV 19), Vay Ádám (Debreceni HK)
Védők (8): Dudás Jesse (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Budapest), Mestyán István (MAC Budapest), Sagert Kalvin (DVTK Jegesmedvék), Stipsicz Bence (MAC Budapest), Szirányi Bence (Fehérvár AV 19), Wehrs Kevin (Fehérvár AV 19), Vas Márton (Fassa)
Csatárok (12): Benk András (Fehérvár AV 19), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Leksand), Könczei Áron (Debrecen), Magosi Bálint (Briancon), Nagy Gergő (Fehérvár AV 19), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (KalPa), Sikorcin Ladislav (Fehérvár AV 19), Sofron István (Klagenfurt), Terbócs István (MAC Budapest)

A KERET TOVÁBBI TAGJAI
Kapusok:
Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV 19), Kiss Bence (DVTK Jegesmedvék)
Védők: Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Kiss Dániel (UTE), Orbán Attila (Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Fehérvár AV 19)
Csatárok: Banham Frank (Fehérvár AV 19), Bartalis István (Fehérvár AV 19), Kovács Csaba (Fehérvár AV 19), Kóger Dániel (Fehérvár AV 19), Reisz Áron (Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV 19), Csányi Karol (UTE), Erdélyi Csanád (Sioux Falls), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Vas János (Slavia Praha)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik