H. Á. 2020.01.06 20:04

Jégkorong: tévén nézte az U20-as vb-döntőt, aztán meglátta magát a jégen…

Meglehetősen furcsa véget ért az U20-as jégkorong-világbajnokság – legalábbis az eseményt Oroszországban televízión követők számára. Történt ugyanis, hogy a Csehországban rendezett vb mérkőzéseit az oroszoknál két csatorna is élőben közvetítette, ám a finálé idején az egyik a kilenc évvel ezelőtti junior-vb-döntő ismétlését tűzte műsorra.

Taraszenko újranézhette U20-as vb-győzelmét (Fotó: AFP)

 

A vasárnap véget érő U20-as jégkorong-világbajnokság döntőjében Kanada és Oroszország válogatottja találkozott, s nagy küzdelemben a juharlevesek diadalmaskodtak, bár korántsem egyszerű a győzelemig vezető útjuk. A két válogatott már a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az oroszok fölényesen, 6–0-ra diadalmaskodtak, s úgy tűnt, ismét legyőzik az észak-amerikaiakat. Kanada ugyanis a rendes játékidő vége előtt nem egész 12 perccel kapta a harmadik gólt, ám hét perc alatt három gólt ütve, 4–3-ra fordított, és megnyerte a mérkőzést, elhódítva a világbajnoki címet.

Eközben viszont Oroszországban...

A döntő után sok orosz hokidrukker posztolt a különböző közösségi oldalakon gratuláló üzeneteket az U20-as válogatottnak, miután ők a Match TV közvetítését követték, s nem tűnt fel nekik, hogy a kilenc évvel ezelőtti orosz sikerrel záruló – és szintén Kanada ellen lejátszott – döntőt látták felvételről, amelyet ráadásul úgy nyertek meg az orosz fiatalok 5–3-ra, hogy az utolsó harmad kezdetén még 3–0-s hátrányban voltak.

Az ünneplő posztok mellé sok reklamálás is társult, mondván, az egyes sportoldalak elrontották a meccs eredményét, s rosszat közöltek, aztán persze jött a keserű ráébredés.

A legviccesebben azonban kétségtelenül a St. Louis Bluesban jégkorongozó orosz, Vlagyimir Taraszenko járt, aki otthonában leült vasárnap, hogy megnézze a vb-döntőt, „és körülbelül tíz percig abban a hitben volt, hogy élőben nézi a finálét, aztán egyszer csak meglátta saját magát a jégen”– posztolta a 28 éves játékos felesége az Instagramon.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a Match TV-nél miért gondolták jó ötletnek a 2011-es U20-as világbajnokság döntőjét egy időben leadni az élőben zajló idei fináléval – az mindenesetre biztos, hogy a csoportkörre volt csak közvetítési joga a csatornának, az érmekért folyó helyosztókra már nem.

Az esetről beszámoló AP hírügynökség szerint a csatorna részéről még nem kommentálták az esetet.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.