Jégkorong: Nem kérdés, hogy meg tudjuk verni a magyarokat - Herburger

Vágólapra másolva!
2012.04.19. 12:53
Címkék
Magyarországon kívül természetesen Ausztriában is döntő fontosságúnak tekintik a jégkorongozók a divízió 1-es világbajnokság A-csoportjának délutáni (16.30, Tv: Sport1) mérkőzését. A KAC és az osztrák válogatott csatára, Raphael Herburger magabiztos.

„Az nem kérdés, hogy a magyarok elleni mérkőzést meg tudjuk nyerni. Nagyon jól ismerjük őket, hisz szinte minden játékosuk a ligánkban játszik. Igen erős kontracsapatról van szó, így gondoskodnunk kell arról, hogy a védelem stabilan játsszon. Minimalizálnunk kell a hibák számát. Ez a meccs olyan, mint egy döntő, és mindenkinek úgy is kell hozzáállnia” – monda Herburger.

A csapatkapitány Daniel Welser is figyelmeztetett a magyar kontrákban rejlő veszélyre.

„A mi játékunk nagyon offenzív, és a japánok ellen ott buktunk el, hogy nem tudtunk rendesen átmenni védekezésből támadásba. Sokkal kevesebb teret kell adnunk az ellenfélnek, és nem szabad könnyelműen eladnunk a korongot – ha hibázunk, nagyon nehéz dolgunk lesz a magyarok ellen.”

„A magyarok remekül használják ki a lehetőségeiket, higgadt és veszélyes csapatról van szó. A semleges harmadban tilos könnyen eladnunk a korongot, erre nagyon vigyáznunk kell. Támadásban agresszívan kapura kell törni, és üres területeket kialakítani a támadóharmadban. Talán akkor még néhány faultot is fújnak... Nem értem, ezen a szinten miért csak egy vezetőbíró van. A japánok ellen végigtámadtuk a meccset, de rengeteg szabálytalanságot nem vett észre a játékvezető – igaz, nem is ezen múlt a mérkőzés” – így Manny Viveiros, az osztrákok szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik