Hoki Mol Liga: vannak csodák – mínusz négyről állt fel a Volán

Vágólapra másolva!
2016.02.28. 20:11
null
A hokiban nincs tuti vezetés – ezt most már a MAC-nál is tudják (Fotó: Veres Viktor, archív)
A DVTK Jegesmedvék 5–1-re nyert Debrecenben, így egy győzelemre van attól, hogy a jégkorong Mol Liga döntőjébe jusson. A MAC Budapest is közel állt ahhoz, hogy döntő fölényt szerezzen a Fehérvár ellen, de az Alba Volán felállt 0–4-ről, és hosszabbításban megnyerte a találkozót. Így visszahozta a reményt.

5–2-es és 9–3-as győzelme után ismét hengerelt a DVTK, a címvédő Jegesmedvék Debrecenben 5–1-re verték meg a hajdúságiakat, és már a keddi negyedik mérkőzésen kivívhatják a fináléba jutást.

A másik párharc sokkal szorosabban alakul. Az első két meccsen egy-egy góllal győző MAC viszont Székesfehérváron már 4–0-ra vezetett (Mestyán István kettőt lőtt a négyből), de feltámadt a Volán.Vincze Péter és Preston Shupe 45 másodpercen belül betalált, és máris kétgólosra csökkent a különbség. Az utolsó tíz percben Devon Krogh duplázott, az egyenlítő gólt úgy szerezte, hogy Rajna Miklós lehívása miatt több mezőnyjátékosa volt a pályán.

A meccset a sírból visszahozó Volán lélektani fölényben várta a hosszabbítást, és a három perc sem kellett a győzelem kiharcolásához: Bartalis István góljával nyert, a párharcban szépített Fehérvár.

A párharc negyedik meccsét hétfőn 18 órától szintén Székesfehérváron rendezik meg, az M4 Sport élőben közvetíti.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
DEBRECENI HK–DVTK-JEGESMEDVÉK 1–5
(0–2, 0–0, 1–3)
Debrecen, 500
néző. V: Kincses, Varjú, Váczi, Muzsik
DEBRECEN:
Borogyin – Csíki, Emanuelsson – Piatak (1), Saluga, Könczei (1); Hetényi P., Medvegyev – Vaszjunyin, Berta, Dancsfalvi; Kovács B., Wéber – Vincze P. T., Karszakov, Godó 1; György. Edző: Jevgenyij Muhin
DVTK:
Gyenes – Sagert (1), Vojtkó – Galanisz (1), Pavuk, BOORAS 1; Clarke, Smith (1) – SOMOGYI 1 (1), DANSEREAU (3), Cseter 1 (1); Láda B. – Hajós 1, Miskolczi, Tóth A.; Fekti Á. (1), Popovics (1), Ritó 1. Edző: Jason Morgan
Lövések:
31 (18, 5, 8), ill. 38 (13, 12, 13)
Kiállítás:
22, ill. 16 perc
Fegyelmi büntetés:
10 perc fegyelmi (Berta)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Jevgenyij Muhin:
– Sokkal jobban játszottunk, mint az első két mérkőzésen, de a vendégek az összes hibánkat kihasználták. Ez nem hatott a meglepetés erejével, a DVTK a legjobb csapat a ligában, nagyszerű játékosokkal a támadósorban. Kedden megpróbálunk szépíteni.
Jason Morgan:
– A Debrecen sokkal agresszívabban kezdett, mint a legutóbbi találkozókon, így kiegyenlített játékot láthattunk az első harmadban. Szerencsére két emberelőnyös gólnak köszönhetően mi jöttünk ki jobban az első húsz percből, a második harmadban őriztük az előnyt, a harmadikban pedig szép gólokkal biztossá tettük a győzelmet. Nem tekintem még lefutottnak a párharcot!

FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 5–4 (0–1, 2–3, 2–0, 1–0) – hosszabbítás után
Székesfehérvár, 2526 néző. V: Haszonits, Halassy, Juhász, Pálkövi
FEHÉRVÁR: Rajna (Kalnins) – Krogh 2, Reiter A. – Holmberg (2), Bartalis 1, B. Orban; Varga A. (1), Szaller – Becze T. (1), Shupe 1 (1), Sárpátki; Szabó D., Vokla (1) – Vincze P. 1, Grieve, Szabó P. K.; Reiter R., Láday – Tóth G., Reisz, Kocsis. Edző: Tyler Dietrich
MAC: Bálizs – Tokaji (1), Olson – McDonald (1), Klempa 1, Hayes (1); Quinn (1), Stipsicz – Sarenpää, Nagy K. 1, Terbócs; Pozsgai, Mestyán 2 – Németh A., Roczanov (1), Tóth R. (1); Nagy P. – Silló, Schmál, Szappanos; Egyed. Edző: Majoross Gergely
Lövések: 46 (15, 13, 15, 3), ill. 37 (11, 17, 8, 1)
Kiállítás: 27, ill. 10 perc
Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (Láday)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Tyler Dietrich: – Összesítésben null kettőre, a meccsen null négyre álltunk, bárki mondhatta volna, hogy ideje csomagolni. Ehelyett a fiúk nekigyürkőztek, és az ilyen siker nagyon jót tesz a morálnak. Bármilyen nagy történés fordíthat egy párharc menetén, az ilyen hosszabbításos győzelem is. Már többször voltunk lent a szériában, most éppen felkerültünk, de ennek az emésztgetésére sincs idő, hiszen huszonnégy órán belül ismét játszunk. Szóval, értékén kezeljük a győzelmet, és felkészülünk hétfőre!
Majoross Gergely: – Ha nagyon őszintén nyilatkoznék, bajba kerülnék... Ez két kiváló csapat kiváló szériája. Ellentétes erők feszülnek egymásnak, két olyan klub, amely fejlődni szeretne, amelynél jó munka folyik – ez pedig szuper, ez a legjobb a hokinak. Természetesen mi sokat és kritikus helyzetekben hibáztunk, az érzelmeinket nem mindig kezeltük helyesen, ugyanakkor volt ebben a meccsben sok jó is, amit fel kell használnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik