Jégkorong, Mol Liga: idegenben egyenlített a Miskolc

Vágólapra másolva!
2013.03.03. 20:41
null
A DAB hazai pályán vágódott el a jégen a Miskolc ellen (fotó: Mirkó István)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén a Miskolc idegenben győzte le a Dab.Doclert, és ezzel 1–1-re alakította a három nyert győzelemig tartó párharc állását.

 

Ahhoz képest, hogy az elődöntő első mérkőzése milyen sima dunaújvárosi győzelmet hozott, a Jegesmedvék ezúttal sokkal összeszedettebben játszották, és az első harmad közepén Justin Smith révén megszerezték a vezetést. A játékrész utolsó percében Dubek Vladimir növelte az előnyt, így viszonylag megnyugtató körülmények között mehettek pihenőre a vendégek.

A második harmad aztán mégis gyors egyenlítést hozott, hiszen Azari Zsolt és Szappanos Dávid gólja után a 28. percre 2–2-re alakult az állás – mindkettő emberelőnyös találat volt –, a Miskolc viszont – ugyancsak emberfórból – másfél perc után visszaszerezte a vezetést Justin Smith góljával.

Az összecsapás végül az 54. percben dőlt el, a vendégek részéről Nagy Gergő vette be a kaput, és mivel a hazaiak részéről már nem érkezett válasz, a Jegesmedvék 4–2-es győzelmet ünnepelhettek. A párharc szerdán Miskolcon folytatódik.

JÉGKORONG, MOL LIGA (EGYBEN OB I DÖNTŐ)
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 2–4
(0–2, 2–1, 0–1)
Dunaújváros, 2000
néző. Vezette: Kovács B., Druga, Vas Mátyás, Scensny (szlovák)
DAB:
Sevela – Lindgren, Kiss D., Kiss Á., GALANISZ, Szappanos – Nagy R., Hüffner, Vaszjunyin, Gröschl, Peterdi – CHVÁTAL, Tőkési, Azari, Mihálik, Somogyi – Pavuk, Papp V., Virág T.
MISKOLC:
GYENES – COWAN, Atkinson, SMITH, NAGY K., Szilágyi – SZIRÁNYI B., Hegyi Á., Fodor Sz., Láda B., Miskolczi – GŐZ, Tóth A., DUBEK, Saluga – Rafaj, NAGY G., Popovics
Gólok: 11:23: Smith
(Nagy K., 0–1). 19:02: Dubek (Cowan – emberelőny, 0–2). 25:04: Azari (Mihálik, Somogyi – ee., 1–2). 27:08: Szappanos (Galanisz – ee., 2–2). 28:42: Smith (Atkinson, Saluga – ee., 2–3). 53:44: Nagy G. (Szirányi B., Popovics, 2–4)
Kiállítások:
12, ill. 13 perc + végleges fegyelmi (Láda B.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh, a DAB edzője:
– Ez is a rájátszás. A kezdetektől fogva tudtuk, hogy ez a meccs nem lesz annyira egyszerű, mint az első volt. Kicsit lazábban kezdtünk, bennünk lehetett az első győzelem, ráadásul a védelmünkben gondok adódtak. Az ötperces emberelőnyünkben is egy játékos dajkálta a korongot, tanácstalanok voltunk, ami eddig nem volt jellemző ránk.
Tim Kehler, a Miskolc edzője:
– Czuba sérülése miatt át kellett alakítanunk a csapatot, sokan játszottak megszokott posztjukon kívül, de mind kiválóan. Láda is azért szerepelt csatárként, mert kellett az ember. Sajnálom, hogy kiállították, mert remekül játszott, felelősségteljesen védekezett, a letámadásban is hasznos volt. Gyenes parádésan védett, de karácsony óta Budai és ő is remekel.

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÉRSEKÚJVÁR (szlovákiai) 7–0 (3–0, 3–0, 1–0)
Csíkszereda, 1900
néző. V: Lascar, Toparceanu, Butucel (mindhárom román), Csata (romániai)
Gólok:
Hurtaj 3, V. Novák, Moldován, Fadrny, Szőcs
Kiállítások:
10+10 perc fegyelmi (Molnár Zsombor), ill. 14 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Csíkszereda javára

Következik: 3. mérkőzés. Szerda, 18.00: Miskolc–DAB, Érsekújvár–Csíkszereda

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik