Jégkorong Mol Liga: fehérvári siker, a 7. mérkőzés dönt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.06. 20:26
null
Rajna Miklós 0–1 után lehúzta a rolót (Fotó: Reviczky Zsolt, archív)
Hetedik mérkőzés határoz a második döntős kilétéről a jégkorong Mol Ligában, miután a Fehérvár AV19 otthon 2–1-re legyőzte a MAC Budapest csapatát.

Az elődöntős párharcban 2–3-ra álló Fehérvárnak több hibázási lehetősége már nem volt, ehhez képest a MAC szerezte meg a vezetést már az 5. percben, egy Niko Saarenpää, Tomás Klempa akció végén. Egy percen belül jött a válasz, Sárpatki Tamás lőtt a kék vonalról, a korong egy ütőn megpattanva került a kapuba. A fordítás sem váratott magára sokáig, Varga Arnold irgalmatlan erejű lövése akadt be – a 8. percben már 2–1 volt az állás.

Ezzel be is fagyott az eredmény – a második harmad (különösen Jeffrey Hayes egy ütközése után) paprikás csatát és sok feszültséget hozott, gólt azonban nem. A kép a záró játékrészre sem változott: a MAC ugyan kivédekezett két emberhátrányt, de nem tudott egyenlíteni, sőt, Hayes kétperces büntetése az 58. percben a legrosszabbkor jött a fővárosiaknak. Emberhátrányban nem volt nagy esély az egyenlítésre, maradt a 2–1-es fehérvári előny, amely azt jelenti, hogy 7. mérkőzés következik a döntőbe jutásért.

A mindent eldöntő hetedik meccset az eredeti kiírás szerint március 9-én (szerda) 19.00-tól, a budapesti Tüskecsarnokban vívta volna meg a két csapat, végül a televíziós közvetítés miatt március 10., csütörtök, 20.00 lett a kezdési időpont.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 2–1 (2–1, 0–0, 0–0)
Székesfehérvár, 2786
néző. V: Halassy, Kincses, Váczi, Pálkövi
FEHÉRVÁR: RAJNA – Krogh, Reiter A., Holmberg, Shupe, B. Orban – Szaller, VARGA A. 1, Becze T., Bartalis, Vincze P. – SZABÓ DÁNIEL (1), Láday, Szabó P. K., GRIEVE (1), SÁRPÁTKI 1 (1) – Arany M. (1), Reiter R., Hamvai, Reisz, Kocsis. Edző: Tyler Dietrich
MAC: BÁLIZS – Quinn, Stipsicz, McDonald, Nagy K., Terbócs – Tokaji, Olson, SAARENPää (1), Hayes, KLEMPA 1 – Pozsgai, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Németh A. – Nagy P., Szappanos, Egyed, Schmál, Silló. Edző: Majoross Gergely
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
MESTERMÉRLEG
Tyler Dietrich:
– Tipikus playoffmeccs volt, mindkét csapat keményen harcolt. A MAC nagyon nyomott, rengeteg lövést kellett blokkolnunk, és nagy szükségünk volt Rajna Miki bravúrjaira. Nagyon remélem, hogy szerdán meg tudjuk szakítani a sormintát, és sikerül idegenben kiharcolnunk a továbbjutást.
Majoross Gergely: – A legtöbb mutatóban felülmúltuk az ellenfelet, egyetlenegyet leszámítva – a legfontosabbat... Ettől függetlenül többet a csapatomtól kívánni sem tudtam volna. Ha még egyszer így tudunk játszani hatvan percen keresztül, el fogjuk dönteni a párharcot a magunk javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik