Jégkorong Mol Liga: az Újpest legyőzésével kezdett a Debrecen

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 21:15
null
A Miskolc egy góllal kerekedett a Ferencváros fölé (Fotó: Jezoviczki Máté)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában gólzáporos győzelemmel mutatkozott be a rutinos játékosok sorát felvonultató újonc Debrecen. A címvédő érsekújváriak legyőzték a Csíkszeredát, a Miskolc a Ferencvárost, a Dunaújváros túlórában kerekedett a brassóiak fölé.

 

HK Nové Zámky–HSC Csíkszereda

A vendégek a 33. percig tartották a gól nélküli állást, majd hátrányba kerülve 31 mp alatt kiegyenlítettek. A záró felvonás első percét két góllal kezdte a házigazda, amely el is döntötte a találkozót.

Dab.Docler–ASC Corona Brasov

Az első harmad végére kettővel megléptek az újvárosiak – Szappanos Dávid duplázott –, de a brassóiak egyenlítettek – második góljukat Mihály Árpád szerezte –, miként újfent egalizálták a második játékrész végjátékban is. A döntés így a túlórára maradt, ahol a 65. percben Szappanos harmadik gólja két ponthoz juttatta az Acélbikákat.

Miskolci Jegesmedvék–Ferencvárosi TC

Majd két harmadon át ikszes volt a meccs, legalábbis ami az eredményt illeti: előbb a vendégek, majd hazai egyenlítés után a miskolciak kerültek előnybe, de utóbb a zöldek egalizáltak. A második játékrész végén aztán egy perc sem kellett a miskolci duplához, a vendégek a végjátékban már csak felzárkózni tudtak, egyenlíteni nem.

Debreceni HK–UTE

A 11. perc elején vezetéshez jutó debreceniek a 33. perc végére már hárommal elhúztak, és hiába szépített fórban a vendégcsapat a harmadik felvonás elején, kettős emberelőnyből betalált a házigazda, amely a végjátékban üres kapus góllal biztosította be a sikerét.

JÉGKORONG, MOL LIGA
ALAPSZAKASZ

DEBRECENI HK–ÚJPEST 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
Derék utcai jégcsarnok, 600 néző. V: Varjú, Sós, Soós, Tímár
DEBRECEN: GYETLOV – EMELJANOV 1 (1), Csíki, Könczei 1 (1), Berta 1 (1), LADÁNYI (2) – Voronov, Szadikov (2), Szicsov 1, Vaszjunyin, KASKOV – Tőkési, Barabás, Dancsfalvi (1), OKOS 1, Orosz – Elekes, Wéber, Tőke. Edző: Jevgenyij Muhin
ÚJPEST: PLESZKÁN – Durak (1), Zalavári, Mihálik, TAPIO 1, ELOMO (1) – Demiters, Sommer, Hegyi Á. Z., Reiter, Feil – Garbacz, Ványi, Turbucz, Virág, Coleman – Bereczki, Dömötör, Pichler, Gágyor. Edző: Szilassy Zoltán.
Kiállítások: 8, illetve 14 perc
MESTERMÉRLEG
Jevgenyij Muhin:
– Két azonos tudású csapat találkozott, nekünk jobban sikerültek az emberelőnyös helyzetek, ez döntött. Nagyon fontos ez a győzelem, hiszen ez volt az első meccsünk, a fiatal játékosainknak remélhetőleg nagy lökést ad ez a siker. Nekik még fel kell nőniük ehhez a komoly feladathoz.
Szilassy Zoltán: – Kényelmesen kezdtünk. A harmadik harmad eleji dinamikus játékra lett volna szükségünk végig. Ekkor visszajöttünk a meccsbe, de a kiállítások megpecsételték a sorsunkat.

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROSI TC 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)
Miskolc, 1300 néző. V: Gangel, Németh M., Kormos, Pálkövi
MISKOLC: BÁLIZS – DUDAS 1, Boyle (1), Dansereu, METCALFE 1 (1), Cohen (1) –
Sagert, Gőz, BECZE 2 (1), Nagy K., Láda B. – Dósa, Vojtko, Roczanov, Tóth A., Hajós –
Rito, Budai R., Miskolczi, Szilágyi, Fliszár. Edző: Majoross Gergely
FTC: Marton – Cerny, HORVÁTH A. 1, Novak (1), Croteau 1, Pál Z. (1) – Kramar, Lencsés 1, Mikusovic, Rafaj, KISS G. (2) – Revák, Hegyi, Borbás (1), Sijka (1), Papp Cs. – Géczi, Lévai, Farkas L., Dubek, Németh P. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 16, ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nem voltunk elég fegyelmezettek, de a mérkőzésen végig keményen megdolgoztunk a sikerért, és ez meghozta a három pontot. Tipikus szezon eleji meccs volt, sok hibával tarkítva.
Dobos Tamás: – Ezen az összecsapáson nem a két együttes játszotta a főszerepet.

DAB.DOCLER–CORONA BRASOV WOLVES 4–3 (2–0, 1–3, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Dunaújváros, 700 néző. V: Haszonits, Wolf, Abonyi, Berger
DAB: SEVELA – Hüffner, Martine (1) – Galanisz, Azari (1), KISS Á. 1 – Martinka, Pozsgai – Somogyi (2), Gröschl (1), SZAPPANOS 3 – Nagy R. (1), Mestyán (1) – Pavuk, Peterdi (1), Papp V. – Hruby, Erdélyi T. – Léránt, Hardi, Magosi E. – KALNINS (kapus). Edző: Donald Maclean
BRASSÓ: POLC – OBSUT 1, Nagy Cs. – Imecs (1), Mihály Á. 1, Zsók (1) – FILIP 1, HIETAMAKI – Péter R., Kouda, SALUGA (1) – Pysarenko, János I. – Molnár Zs., Antal, Virág Cs. (1) – Péter D., Dumitru – Bálint Zs., Petres, Fodor Cs. Edző: Miroslav Ihnacak
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Donald Maclean:
– Nagyon érdekes egy olyan ligában játszani, ami több nemzetiségű és több stílust képvisel. Ma asz első harmadban játszottunk igazán jól. Még a tanulási időszakban vagyunk, de kezdünk az általam elvárt helyes útra lépni. A felkészülési meccsekhez képest kiegyensúlyozottabban teljesítettünk, sikerült mindhárom harmadban nyomás alatt tartani ellenfelünket. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.
Miroslav Ihnacak: – Büszke vagyok csapatomra, mert az első gyengébb harmadunk után kétszer is sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, sőt lehetőségünk is volt a győzelem elérésére. A sebességgel és a küzdeni tudással elégedett vagyok, ami egy kis hiányérzetet okoz, az a rengeteg kihasználatlanul hagyott gólhelyzet. Ebben kell javulnunk a későbbiekben.

MIKRON NOVÉ ZÁMKY (szlovák)–HSC CSÍKSZEREDA (romániai) 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)
Érsekújvár, 1249
néző. V: Bachurk (szlovák), Druga, Vas Mátyás, Somos (mindhárom magyar)
NOVÉ ZÁMKY:
Blazicek – Hrudik, Kowalczyk (1) – Podstavek 2, Uram (2), Polcik – Huba, Kames – Hurtaj (1), Frolik 1 (1), Faith 1 (1) – Král, Siska – M. Stefanka, Caladi, Uhnak – Lesko, Baron – O. Stefanka, Dubec, Chrenko. Edző: Robert Spisák
CSÍKSZEREDA:
Ruczuj – Salló, Nagy I. – Curilla, Satek, Mihály E. – Bors, Spady – Molnár Zsombor, Sjölund (1), Tranca 1 – Papp Sz., Gecse – Bíró M., Bíró O., Bíró T. – Rokaly, Pál Zs. – Molnár Zoltán, Hildebrand, Farkas T. Edző: Christer Dreberg
Kiállítások:
4, ill. 14 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik