Jégkorong MOL Liga: az FTC nyerte a derbit, miskolci és csíki siker

Vágólapra másolva!
2011.10.16. 20:43
Címkék
A Ferencváros jégkorongcsapata könnyedén, 5–1-re nyerte meg a sereghajtó Újpest elleni fővárosi derbit a MOL Liga vasárnapi játéknapján. A Miskolc Bukarestben tanította móresre a Steauát, a HSC Csíkszereda remek második harmadának köszönhetően verte meg a Dunaújvárost.

FERENCVÁROS–ÚJPEST FERENCVÁROS–ÚJPEST

A végig jó iramú fővárosi derbi elején osztálykülönbség volt a két csapat között, a Ferencváros légiósai révén a 10. percben már 2–0-ra vezetett. A jó napot kifogó Joonas Sivonen és Teemu Heikkinen – átlagos teljesítménnyel is meghatározói a mai Fradinak – neve mellett máris 1+1 állt. A harmad végén feljött az Újpest, de nem saját akaratából. Heikkinen öt plusz véglegest kapott, majd Linus Schellint is kiszórták, így két percig kettős emberelőnyben játszottak a lilák. A vendégek támadtak, de olyan nagyon nem veszélyeztették Jozef Racko kapuját, a cserére lemenők csapkodták is a palánkot csalódottságukban és tehetetlenségükben. A hajrában aztán meg is bűnhődtek: egy nem túl erős és helyezett lövés kijött Hajek Márkról, Nagy László ott termett, és közelről bekotorta a korongot.

Schellin és az FTC örülhetett a derbi után 
(Fotó: Németh Ferenc, archív)
Schellin és az FTC örülhetett a derbi után (Fotó: Németh Ferenc, archív)

Ami nem sikerült a liláknak, összejött a zöldeknek a második harmad elején, nevezetesen a kettős emberelőny gólra váltása. Nekik ehhez 34 másodperc kellett... Érett a kiütés, a vendégek nem találták a sok mozgásra és passzra építő hazaiak játékának az ellenszerét. A 34. percben Kiss Gábor is betalált, még meggyőzőbbé téve a különbséget. A záró harmadra is megmaradt a Ferencváros fölénye, de a hazaiak a hajrára picit elfáradtak, és a biztos vezetés tudatában könnyelművé is váltak. Az Újpest így ziccereket vezethetett, de Racko egy alkalomtól eltekintve biztosan őrizte a kapuját, Jankovics Péter gólja az 51. percben csak a szépítéshez volt elegendő.

Az utolsó tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a picit lendületbe jött Újpest fel is zárkózhatott volna, még emészthetőbbé tehette volna a vereségét, de mivel játékosai dühből jégkorongoztak, fölösleges szabálytalankodásokért sorra kapták a kiállításokat – Tolnai Attila, majd Sommer Tamás is leült két percre –, az 59. percben Gergely Zsombor még egy fegyelmit is beszedett, majd mérgét a büntetőpadon vezette le.

A sportágban komoly hagyományokkal bíró két fővárosi együttes másodszor találkozott a szezonban, az elsőt a Megyeri úton szintén a Ferencváros nyerte meg, akkor 5–2 volt a végeredmény. A hatodik mérkőzésüket megnyerő zöldek maradtak ugyan a hatodik helyen, de egy pontra megközelítették a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapatát – pénteken a fehérváriak látogatnak Pesterzsébetre –, míg a sereghajtó lilák a tizenkettedik bajnokijukon a tizedik vereségüket szenvedték el.

STEAUA–MISKOLC

Bukarestben Miskolczi Márk szerzett vezetést az első harmadban a Jegesmedvéknek, de Mihai Georgescu alig egy perc elteltével kiegyenlített. A Miskolc a második játékrészben Joshua Bonar és Rafaj Attila révén 3–1-re elhúzott, és hiába szépített négy perccel a vége előtt Pascaru révén a román csapat, Dusán Sijka a legvégén döntött. A Miskolc úgy tudott nyerni, hogy a kiállítási arány 10:26 perc volt – nem a javukra.

CSÍKSZEREDA–DAB.DOCLER

A Csíkszereda és a Dab.Docler hatalmas küzdelmet folytatott: a csíkiak már a meccs legelején vezetést szereztek, de Azari Zsolt és Galanisz Nikandrosz találatával fordított az Újváros. A második harmad elején két percen belül két csíkszeredai gól volt a válasz – Moldován, majd Novak talált be –, a 33. percben Vaszjunyin Artyom felelt erre. A döntetlent nem sokáig élvezhette a dunaújvárosi csapat, mert Jozef Hruby kettős emberelőnyből újra előnyhöz juttatta a házigazdákat, majd Lubomir Hurtaj ugyancsak kettős fórból 5–3-ra módosította az eredményt. Hegyi Ádám hiába szépített, megmaradt a Csíkszereda egygólos előnye a végéig.

JÉGKORONG MOL LIGA
FERENCVÁROSI TCÚJPESTI TE 5–1 (3–0, 2–0, 0–1)
Pesterzsébet, 500 néző. V: Babic (szlovák), Kovács B., Wolf
FTC: Racko – Székely Mádai L., Hajdu, Berta, Borbás (1), Kiss G. 1 – Bontovics (1), WÉBER (1), Jánosi, SCHELLIN, Feil – Lévai 1, Hietamäki (1), SIVONEN 1 (3), NAGY L. 1 (2), Heikkinen 1 – Hegyi D., Hoffmann. Edző: Dobos Tamás
ÚJPEST: Hajek M. (Szőke) – Svasznek, Sommer, Virág Csaba, Gergely Cs., Szajbert P. – Zalavári, Vígh, Rusznyák, Gergely Zs., Roczanov – Tolnai, Garbacz, Jankovics 1, Dömötör, PICHLER – Kukucka, Dorner, Szirányi D. Edző: Ancsin János
Kiállítások: 17 perc+végleges fegyelmi (Heikkinen), ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Gergely Zs.)
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: – Jól játszottunk, az első harmadban sikerült olyan előnyre szert tennünk, amely meghatározta a mérkőzés végeredményét. A harmadik harmadban elkezdtünk könnyelműsködni, ami rá is nyomta bélyegét a végére, de összességében nem játszottunk rosszul.
Ancsin János: – Az első harmadban kapott három gól után minden korong a vendégek elé pattant, de sajnos el kell ismerni, ezúttal jobban játszott a Ferencváros.
HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–DAB.DOCLER 5–4 (1–2, 4–1, 0–1)
Csíkszereda, 1100 néző. V: Popescu (román), Rédai, Máthé (mindkettő romániai)
CSÍKSZEREDA: Kozuch – HRUBY 1, Góga (1), Novák 1 (1), HURTAJ 1 (1), MIHÁLY E. (1) – Kósa, Papp Sz. (1), MOLDOVÁN 1, Petres, Szőcs – Nagy I., Zib (1), BECZE T., Virág Csanád, Bíró O. 1 – Flinta, Molnár Sz., Péter. Mb. edző: Nagy Béla
DAB: Sevela – Tőkési, Jobb (1), GRÖSCHL, Papp V., Szappanos – KISS D., Hüffner, GALANISZ 1, Azari 1, Kiss Á. – Pozsgai (1), Hegyi I Á. 1, Shawn, Peterdi, Vaszjunyin 1 – MIHALIK (1), Papp Cs. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 10, ill. 20 perc
MESTERMÉRLEG
Nagy Béla: – A jó kezdés után teret adtunk az ellenfélnek, aki hibáinkat kihasználva szerzett vezetést. A második harmadban remekül játszottunk, az utolsó játékrészben pedig tudtuk tartani az előnyt. Örülök, hogy immár harmadszor is legyőztük a dunaújvárosiakat.
Stephan Lundh: – Az első harmadban jól ment a játék, sajnos a második harmadban amellett, hogy sokat hibáztunk, a kiállítások sok energiát kivettek a fiúkból. A harmadik harmadban voltak lehetőségeink az egyenlítésre, ám nem éltünk velük.
STEAUA RANGERS (román)MISKOLCI JEGESMEDVÉK 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)
Bukarest, 150 néző. V: Iliescu, Butucel, Toporceanu (mindhárom román)
STEAUA: Catrinoi – Poznik (1), Berdila, Timaru (1), Butocsnov (1), Georgescu 1 – Royle. Lusneac, Persson, Nicolescu, Stefan – Brincko, Kostandi (1), Irimia, Pascaru 1, Tapu – Oprea, Stanescu, Munteanu. Edző: Nelu Alexe
MISKOLC: Gyenes – Jarábek (1), Chmelo (1), Bonar 1, Dubek, Saluga (1) – Lindgren, Budai R., Sijka 1 (2), Fodor Sz. (2), Rafaj 1 – Urbán, Orosz, Szilágyi L., Miskolczi 1, Ritó – Popovics, Túróczy. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 10, ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Szilágyi)
AZ ÁLLÁS
1. HSC Csíkszereda 12 8 2 1 1 63-25 29
2. Dab.Docler 14 7 2 1 4 59-36 26
3. Miskolci Jegesmedvék 12 7 - 1 4 45-28 22
4. Brasov 12 6 - 2 4 50-41 20
5. Sapa Fehérvár AV19 farm 13 5 2 - 6 50-53 19
6. FTC 13 6 - - 7 37-47 18
7. Steaua Rangers 12 3 - 1 8 35-67 10
8. Újpest 12 2 - - 10 28-70 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik