Jégkorong, Mol Liga: a Fradi legyőzte a Dunaújvárost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.28. 20:55
null
Az FTC és a DAB gólokban gazdag, izgalmas meccset vívott egymással Pesterzsébeten (Fotó: dabdocler.hu/archív, Mudra László)
A jégkorong Mol Ligában az FTC-ESMTK hazai környezetben szétlövéssel bizonyult jobbnak a címvédő Dab.Doclernél, így gyorsan kiköszörülte a tegnapi csorbát. (Újpesten kapott ki a hosszabbításban.) Az Érsekújvár Brassóban nyert, a Miskolc a hosszabbításban kapott ki Csíkszeredában.

 

Ferencváros–Dunaújváros

Szerencsés gólra szerencsés gól volt a válasz, az első harmad végére az a Ferencváros jutott minimális előnyhöz, amely egyenlő mezőnymunka mellett többet lőtt ugyan kapura, bár a nagyobb gólveszély már akkor is a dunaújvárosiak játékában volt. A vendégek aztán a második harmadban már érvényre jutatták fölényüket, és a mínusz egyes állásból plusz kettest hoztak össze. A Ferencváros azonban lélektanilag jó pillanatban, a második harmad vége előtt felzárkózott egy gólra, a harmadik játékrész elején pedig kiegyenlített. Sokáig azonban nem örülhettek az ikszes állásnak a hazaiak, mert 24 mp-vel később ismét a DAB-nál volt az előny. A folytatásban teljesen eltűnt a két csapat között papíron meglévő, ezen az estén csak ritkán érződő különbség, egyenlő erők csatáztak a jégen. A házigazdák nagy erőket mozgósítottak a paprikás hajrában az egyenlítésért – levitték a kapust is –, ami 6 mp-cel a rendes játékidő letelte előtt Berta Ákos találatával jött össze nekik. Kettő az egy elleni helyzetet, majd ziccert vétett a vendégcsapat, és a végén a 46 mp-es fór sem segítette őket győztes gólhoz, jöhettek a büntetők. A három dunaújvárosi próbálkozó közül kettő vétett – Peterdi Imre és Ladányi Balázs –, így a harmadik ferencvárosira már nem is volt szükség, mert két légiósgóllal az övék lett a siker.

Csíkszereda–Miskolc

A csíkiak a 46. percig kétgólos előnyben voltak, az akkor szépítő miskolciak azonban rá két és fél perccel már egyenlítettek. A döntés a hosszabbítás negyedik percében született meg, méghozzá Vacláv Novák révén, aki fórban döntött. A rutinos cseh légiós duplája tegnap az érsekújváriak ellen ért három pontot, ma az ő túlórás gólja kellett a győzelemhez, és a két ponthoz.

Brasov–Nové Zámky

A házigazdák a mérkőzés elején fórban játszva még kiegyenlítették az érsekújváriak 37 mp-ben megszerzett előnyét, de utána már csak a vendégek voltak a pályán, akik mindhárom harmadot góllal tudták kezdeni, és végül néggyel nyertek.


JÉGKORONG, MOL LIGA
ALAPSZAKASZ

FERENCVÁROS-ESMTK–DAB.DOCLER 6–5 (2–1, 1–3, 2–1, 0–0, 1–0) – szétlövés után
Pesterzsébet, 400
néző. V: Kincses, Sós, Pálkövi, Vas
FTC-ESMTK: Meravy – Wéber, Ölander, DANCSFALVI (2), BORBÁS (2), BERTA 2 – Géczi, MESTYÁN 1, Pál Z. (1), Fodor Cs., POTILA 1 – Lencsés, Győri, OJANEN 1 (2), Feil 1, SIJKA (1) – Horváth D., Nagy L., Vaszjunyin. Edző: Dobos Tamás
DAB: Sevela – Huba, JABORNIK 1, Peterdi (1), Gröschl (1), Ladányi – Hüffner 1, Lindgren, Somogyi, HURTAJ, Azari – Nagy R., Erdélyi, Szappanos 1, PAPP V. (2), PAVUK (2) – Szabados, Hegyi Á. Z. 1 (1), Virág T., Kiss Á. 1. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 9 perc + végleges fegyelmi (Berta), ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Jabornik)
Győztes büntető: Ojanen
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás:
– Időben pont a legjobbkor jött ez a siker a vasárnapi váratlan vereség után. Nagyon jól játszottunk, külön öröm, hogy vesztett állásból is talpra tudtunk állni. Nagyon boldog vagyok.
Stephan Lundh: – Főleg a vége felé kissé sportszerűtlennek éreztem a játékot, az eredmény is mutatja, hogy abszolút kiegyensúlyozott mérkőzés volt. Vesztes csapat edzőjeként mit is mondhatnék, gratulálok a Ferencvárosnak.

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 3–2 (1–0, 1–0, 0–2, 1–0) – h.u.
Csíkszereda. V:
Gergely L. (romániai), Toparceanu, Trandafir (mindkettő román), Csata (romániai)
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Hruby (1), Góga 1, Curilla, Becze T. (1), Novák 1 (1) – Flinta, Papp Sz., Moldován, Molnár Zsombor, Szőcs – Bors, Nagy I., Molnár Zoltán, Farkas T., Mihály E. – Kósa (1), Gecse, Péter L., Bíró O. 1, Bíró T. Edző: Gál Sándor
MISKOLC: Gyenes – Boyle 1, De Bruyn, Hajós, Popovics, Tóth A. – Láda B., Vojtkó, Ritó, Dubek (1), Faith (1) – Üveges, Hegyi Á., Knox 1, Metcalfe (1), Miskolczi – Szilágyi, Roczanov, Fliszár. Megbízott edző: Mayer Péter
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Gál Sándor:
– Kár a néhány perces megingásért, amikor két gólt kaptunk a harmadik harmadban. Addig nem úgy tűnt, hogy a Miskolc hosszabbításra tudja menteni a mérkőzést. Bárkivel megtörténik persze az ilyesmi, örülök, hogy a két gól nem küldött a padlóra bennünket, és győzni tudtunk.
Mayer Péter: – A teljesítménnyel nem volt gond, csak gólt nem ütöttünk két harmadon keresztül. Sajnálom, hogy a hosszabbításban emberhátrányba kerültünk, hiszen az ilyenek sorsdöntő szituációk. Bánom az elvesztett egy pontot.

CORONA 2010 BRASOV (romániai)–M. NOVÉ ZÁMKY (szlovák) 1–5 (1–2, 0–2, 0–1)
Brassó. V:
Csomortáni (romániai), Iliescu (román), Sikó, Rédai (mindkettő romániai)
BRASOV: Polc – Wehrs, Hietamäki, Molnár Zsolt 1, Saluga, Zsók – Piszarenko (1), Nagy Cs. – Petres, Virág Csanád, Bonar (1) – Mastaleriu, Oprea, Péter Zs., Péter R., Gliga – Márton, Dumitru, Bálint Zs. Edző: Greg Lindqvist
NOVÉ ZÁMKY: Chovan (Krajcovic) – Kowalczyk 1 (1), Siska, Frolik (1), Uram (3), Dubec – Sucharda, Hrudik, Weissmann 2, Caladi 1, Polcik – Zajac, Pavesic, Púchovsky, Korytko, O. Stefanka – Král, Ruzicka 1 (1), Uhnák (1). Edző: Ladislav Lubina
Kiállítások: 17 perc + végleges fegyelmi (Molnár Zsolt), ill. 22 perc

AZ ÁLLÁS
1. Dab.Docler 17 10 2 1 4 73–43 +30 35
2. Miskolci Jegesmedvék 20 7 6 1 6 74–62 +12 34
3. ASC Corona Brasov 19 10 4 5 69–58 +11 34
4. HC Nové Zámky 17 9 1 3 4 67–54 +13 32
5. HSC Csíkszereda 17 7 3 1 6 49–49 0 28
6. Ferencváros Budapest ESMTK 19 6 2 4 7 81–79 +2 26
7. UTE 19 1 1 17 30–98 –68 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik