Jégkorong Mol Liga: a DVTK és a MAC is döntőbe jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.08. 21:06
null
A DVTK nagy csatában búcsúztatta az Újpestet (Fotó: Veres Viktor)
A címvédő és alapszakaszelső DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest játssza a döntőt a jégkorong Mol Ligában, miután mindkét csapat sikerrel vette az elődöntő 5. felvonását.

 

A címvédő a 27. percben törte fel az Újpest védelmét, Galanisz Nikandrosz váltotta gólra az emberelőnyt, majd passzából nem sokkal később Sági Martin is eredményes volt. Az utolsó előtti percben Benk András még szépített, az egyenlítés azonban már nem jött össze, így döntőbe jutott a DVTK (2–1).

A Debrecen a söprést elkerülte a MAC elleni párharcban, a kiesés viszont így sem tudta. A fővárosi csapat Könzei Áron és Jon Booras révén a 12. és a 13. percben is eredményes volt, a második felvonásban nyolc másodperc után Jeffrey Jubinville is betalált (3–0), s bár Jesse Schultz szépített, Pozsgai Tamás a harmad derekán visszaállította a közte hármat (4–1). A harmadik játékrészben sokáig úgy tűnt, nem esik már újabb gól, a legvégén viszont Kovács Bronson Zoltán is bevette a debreceni kaput, így kiütéssel jutott tovább a MAC (5–1).

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
DVTK JEGESMEDVÉK–ÚJPESTI TE2–1 (0–0, 2–0, 0–1)
Miskolc, 1500néző.Vezette:Babic, Juhász G., Soós D., Pálkövi
DVTK:ADORJÁN – Leppanen, Láda B. – Vojtko, Gőz – Joe, Tuominen – Lackó, Albert T. – Magosi, GALANISZ1 (1),PAVUK(1)– Hajós, Tóth A., Miskolczi – Toulmin, Johnston, Sakaris – Popovics, Sági1,Rito. Edző:Doug Bradley
ÚJPEST:SILA – Dósa, Kiss D. – Pokornyi, HEGYI Á.(1) – Kovács A., Nagy R., Gröschl – BENK1,Hebar, Ropret – Sikorcin, Frolik, Csanyi – Nemes, Pápa, Tóth G. – Virág, Dömötör, Turbucz. Edző:Szilassy Zoltán
Kiállítások:10, ill. 14 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a DVTK Jegesmedvék javára.
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley:
– Nagyon hektikus volt az első játékrész. Ebben elsősorban arra ügyeltünk, hogy elkerüljük a felesleges kiállításokat. A második harmadban sikerült két gólt szereznünk és mint utóbb kiderült, ezzel húztuk be a mérkőzést és a párharcot. Az utolsó pillanatok izgalmasan alakultak, de Adorján jól védett.
Szilassy Zoltán:– A két csapat közötti ötödik mérkőzés is igazi harcot hozott. A második harmadban „eltűntünk” a jégről és ezt a Jegesmedvék két góllal büntették. Minden találkozónk szoros volt, az apró részleteket azonban a Macik oldották meg jobban és ez döntött a javukra.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Tüskecsarnok, 630néző.V:Kincses, Kókai, Nagy A., Soltész
MAC:
Bálizs – Escobedo(1),KovácsB.1– Mestyán(1),Pozsgai1 (1)– Ruikka, Vokla – Bödök –Jubinville1 (1),Booras1,Nikiforov(1)– Nagy G.(1),Nagy K., Keresztury –Könczei1,Kovács Cs., Somogyi(1)– Tóth R., Roczanov, Terbócs – Silló. Edző:Majoross Gergely
DEBRECEN:Pleszkán – Bezrukov, Szagyikov – Hetényi P., Dudás – Győrfy, Wéber – Saluga, Piszkunov, Schultz1– Németh A., Brown, Hári N. – Vincze P. T., Godó, Molnár D. – Szokolov, Berta, Jancsó. Edző: Jason Morgan
Fegyelmi büntetés:10 perc fegyelmi (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:4–1 aMACjavára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az előző meccsen kaptunk egy jókor jött pofont, amire remekül reagáltunk, most többé-kevésbé végig jól játszottunk. Fáradt Debrecen jutott nekünk: az első három meccsen nem túl jó játékkal és nem teljes erőbedobással is nyerni tudtunk, a negyediken ez nem volt elég, de ezzel az utolsó meccsel elégedett voltam. Összejött az a döntő, amire mindenki várt – most jöhet az igazság pillanata.
Jason Morgan:– Kemény meccs és párharc volt. Sajnos meglátszott rajtunk, hogy kevesen vagyunk, gyűltek a sérülések és a fáradtság is. Nem is játszottunk igazán jól, eléggé kiegyenysúlyozottan. Időszakosan megvoltak a helyzeteink, ám nem tudtunk kellő nyomást helyezni a MAC-ra, amelynek nagyon mély a kerete, ezt főleg a támadóknál nem tudtuk ellensúlyozni. Ha mindenki bevethető lett volna, talán szorosabban alakulnak a meccsek, de a MAC jobb csapat, az egyik legjobb a mezőnyben.

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–MAC BUDAPEST (2.), AZ ÁLLÁS: 0–0
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
március 14., 17.00
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék március 16., 19.45
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest március 18., 19.00
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék március 20., 18.00
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest március 22., 17.00 – ha szükséges
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvékmárcius 24., 18.00 – ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapestmárcius 26., 18.00 – ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik