Jégkorong MK: Hetényi Z. visszatért, döntős a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2015.03.27. 21:42
null
A hajrában a Volán begyűrte a Debrecent (Fotók: Mirkó István)
A jégkorong Magyar Kupában a papírformának megfelelően döntőt játszhat a rendező Fehérvár AV 19 – ellenfele a Miskolci Jegesmedvék lesz a szombati fináléban 19 órától –, miután az elődöntőben jó hajrával legyőzte az első harmadszünetben még előnyben lévő Debrecent.

 

Debreceni HK–Fehérvár AV 19

A jó erőkből álló, amúgy a Mol Ligában újoncként rajthoz álló, ott rájátszásba jutó debreceniek a rutinos Ladányi Balázs góljával szereztek vezetést a 13. percben, és előnyüket megőrizték az első harmad végéig.

A második felvonás elején fórgóllal egyenlített a Volán – Michael Boivin volt eredményes –, majd a 30. percben Szirányi Bence kettős emberelőnyben már a házigazdát juttatta vezetéshez. A záró felvonás fehérvári találattal indult – az első góljukat szerző Boivin második asszisztját jegyezhette fel –, majd a játékrész közepén sorozott a Volán, amely így nagy nehezen érvényre juttatta a papírformát. A fehérváriak az 50. percben kapust cseréltek: vírusos agyvelőgyulladása után visszatérhetett Hetényi Zoltán, aki a tavalyi vb-n játszott legutóbb.

Hetényi a mérkőzést követően nyilatkozott az NSO TV-nek


A debrecenieknél a már öt gólt beszedő Szava Borogyint az 51. percben Tőke Zoltán váltotta, hogy aztán a zárásig utóbbi is kapjon még két gólt (1–7).

Hiába a dunaújvárosi túlerő, a Jegesmedvék jutottak be a döntőbe
Hiába a dunaújvárosi túlerő, a Jegesmedvék jutottak be a döntőbe

Miskolci Jegesmedvék–Dab.Docler

A bajnokság alapszakaszában a dunaújvárosiak négyszer nyertek – ebben bíztak, hiszen a forma az ellenfél mellett szólt –, a miskolciak kétszer, viszont a végkifejlet már a Jegesmedvéknek sikerült jobban. Miként az elődöntő nyitánya is.

A 6. perc közepére már két góllal vezettek a miskolciak, a DAB-nak így kapaszkodnia kellett. A 14. percben, majd a 25. percben született góllal az újvárosiak fel is zárkóztak egygólos hátrányra, a Miskolcot viszont nem lehetett megingatni. Sőt a második harmad végjátékában 18 mp alatt kétszer is betaláltak a Jegesmedvék. A harmadik harmad előtt hárommal ment a favorit, eldőlt a mérkőzés. Az újvárosiak két játékrész után kapust cseréltek – a magyar válogatottban is számításba vett Sevela Petert Hajek Márk váltotta a ketrec előtt –, ez önmagában annyit segített, hogy legalább egy harmadot ikszre hoztak ki (6–3).

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

FEHÉRVÁR AV 19–DEBRECENI HK 7–1 (0–1, 2–0, 5–0)
Székesfehérvár, 2864
néző. V: Kincses, Mayer, Kis-Király, Soltész
FEHÉRVÁR: Rajna (Hetényi Z.) – Hetényi P., Orbán, Benk (1), Sikorcin 1, Németh A. – BOIVIN 1 (3), Tokaji, Banham 1, BARTALIS 1 (1), Kóger D. (1) – SZIRÁNYI B. 1 (2), Ejdepalm 1, Magosi B., Nemes (1), Kovács Cs. (1) – Varga A., Wehrs, Marino (1), Sarauer 1. Edző: Rob Pallin
DEBRECEN: BOROGYIN (Tőke) – Csíki, Voronov, LADÁNYI 1, Berta (1), Hári N. – Wéber, Szadikov, Vaszjunyin, Sijka, Dancsfalvi (1) – Prakab, Tőkési, Okos, Kuriljuk, Odnoga – Kaszkov, Könczei, Vincze T. Edző: Jevgenyij Muhin
Kiállítások: 4 perc+végleges fegyelmi (Magosi B.), ill. 16 perc+végleges fegyelmi (Voronov)
MESTERMÉRLEG
Rob Pallin:
– Az első harmadban néhány srácon láttam, még az EBEL-kiesésen bánkódik, ezért nem koncentrált százszázalékosan. Az első szünetben mondtam nekik: ez a kupa is fontos, és innentől már működtek a dolgok. Hetényi Zoltánról annyit, hogy hatalmas küzdő, láttam, min ment keresztül, az én szememben nemcsak nagy játékos, hanem nagy ember is.
Jevgenyij Muhin: – Az ellenfelünk sokkal jobb csapat, sebességben és egyéni képzettségben is: nehéz volt követni, a játékosai rengeteget korcsolyáztak, ami kifárasztotta a csapatomat. Nagyon sok kiállítást kaptunk, így nehéz volt azt a játékot játszani, amelyet elterveztünk. Kaptunk néhány gólt, amelyek feltüzelték a Fehérvárt, minket pedig demoralizáltak. Annyit azonban ígérhetek, hogy a bronzmeccsen is harcolni fogunk!

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–DAB.DOCLER 6–3 (2–1, 3–1, 1–1)
Székesfehérvár, 457
néző. V: Haszonits, Halassy, Soós, Muzsik
MISKOLC: Bálizs – Boyle (1), DUDAS 1 (1), Láda B. 1, Metcalfe, COHEN 1 (1) – Gőz, Sagert, DANSEREAU (2), HAJÓS (1), Tóth A. – Vojtkó, Dósa K., O’Donnell 1, Becze T. (1), Nagy K. (1) – Láda P., Roczanov 1, Miskolczi (1), Popovics (1), Ritó. Edző: Majoross Gergely
DAB: Sevela (Hajek) – Pozsgai (1), HÜFFNER 2, Szappanos, Galanisz (1), Azari – Martine, Erdélyi, Croteau 1, Somogyi B. (1), PAVUK (2) – Mestyán, Nagy R., Peterdi, Gröschl, Eskelinen – Hruby, Kovács V., Szepessy, Magosi E., Léránt. Edző: Robert Spisák
Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Martine)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Hosszú szünet után kellett újra tétmeccset játszanunk, de ebben a szezonban nem ez az első ilyen alkalom, úgyhogy kezdünk hozzászokni. Furcsa mérkőzés volt, hiszen egy csalódott és egy euforikus állapotban lévő csapat játszott – nem is volt jó a meccs, szerencsére mi játszottunk kevésbé rosszul, így meglett a győzelem.
Robert Spisák: – Megközelítőleg sem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. A Miskolc szinte pillanatok alatt kétgólos előnyt harcolt ki, ám felzárkóztunk, és volt is néhány lehetőségünk, ha ezek közül egyet-kettőt ki tudtunk volna használni, talán másképp alakul a mérkőzés. A második harmadban védekezési hibákat követtünk el, ez megbosszulta magát. Ellenfelünknél több jobb egyéni teljesítmény volt, ez döntött.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (Székesfehérvár)
DÖNTŐ (március 28., szombat)
Miskolci Jegesmedvék–Fehérvár AV 19 19.00
A 3. HELYÉRT (március 28., szombat)
Dab.Docler–Debreceni HK 15.30
ELŐDÖNTŐ (március 27., péntek)
Miskolci Jegesmedvék–Dab.Docler
6–3 (2–1, 3–1, 1–1)
Debreceni HK–Fehérvár AV 191–7 (1–0, 0–2, 0–5)
SELEJTEZŐ
Újpesti TE–MAC 7–1 (3–1, 0–0, 4–0)
MAC–Debreceni HK 4–9 (1–2, 1–2, 2–5)
Újpesti TE–Debreceni HK 2–7 (1–0, 1–5, 0–2)
Dab.Docler–FTC-Bp. ESMTK4–2 (0–2, 2–0, 2–0)
MAC–FTC-Bp. ESMTK 2–7 (0–5, 1–1, 1–1)
Újpesti TE–Dab.Docler2–7 (1–2, 0–3, 1–2)
FTC-Bp. ESMTK–Újpesti TE 3–4 (0–1, 3–0, 0–3)
Debreceni HK–Dab.Docler 7–2 (1–0, 4–2, 2–0)
MAC Budapest–Dab.Docler 2–5 (1–3, 0–1, 1–1)
Debreceni HK–FTC-Bp. ESMTK
5–6 (3–1, 2–3, 0–2)
A végeredmény: 1. Debrecen 9 pont/3 mérkőzés, 2. Dab.Docler 9/4, 3. FTC 6/4 (18–15), 4. Újpest 6/4 (15–18), 5. MAC Budapest 0/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik