nemzetisport.hu 2018.12.15 06:28 Frissítve: 2018.12.15 08:47

Jégkorong: Köszönik a sütit, jólesett a szurkolás – videó

Megszorongatta az elit-vb-résztvevő Norvégiát hazai jégen a magyar jégkorong-válogatott. Bár a Lörenskogban zajló EIHC-torna második napján a mieink 3–2-re kikaptak a házigazdáktól, Pozsgai Tamás is kiemelte az NSO Tv-nek, hogy a meccsen több volt a pozitívum, mint a negatívum. Mellette a debütáló Becze Tihamér, és a második válogatott tornáján szereplő Szabó Krisztián nyilatkozott. „Több volt a pozitívum, mint a negatívum ezen a mérkőzésen
– mondta Pozsgai.Aki megnézte a norvég keretet, láthatta, hogy kicsit kísérleti, de azért elég komoly helyekről jöttek a játékosok. Nekünk ez jó eredménynek számít, bár ugye nem szeretünk veszíteni, ráadásul közel voltunk az egyenlítéshez, sőt akár a győzelemhez is. Sajnos ma is sok volt az emberhátrány, néha kérdéses kiállítások miatt, ám többnyire jól védekeztünk öt a négy ellen. A jó védekezés mellett további pozitívum, hogy a csapat felül tudta múlni önmagát, jó karaktert mutattunk, és küzdöttünk a végéig.”

A norvégok elleni meccsen debütált a magyar válogatottban Becze Tihamér, aki bevallotta, az első két napban volt benne izgalom.  

„A meccsre egész szépen megnyugtattam magam, úgyhogy abszolút nem volt probléma ezzel. Igyekeztem betartani, amit Jarmo Tolvanen kért, mondta, hogy nyugodtan játsszak a tudásom szerint, sőt, akár rizikózzak is. Próbáltam azért azon a szinten játszani, hogy ne legyek veszélyes a csapatra, illetve a játékunkra. Voltak helyzeteim is, örülök neki, hogy egészen jól ment a játék.”

Szabó Krisztián is csak nemrég mutatkozott be a válogatottban, a novemberi, budapesti tornán szerepelt először, az olaszok ellen. Második tornáján eddig mindkét meccsen jégre lépett.

„Jól érzem magam a válogatottban, örülök, hogy ismét meghívást kaptam, a csapattársak is jól fogadtak és én is egyre inkább beilleszkedem. A norvégok ellen kicsit magasabb volt a tempó a jégen, de próbáltuk velük felvenni a versenyt, ami nagyjából sikerült is, sőt, a  harmadik harmadban elég sokáig nyomtuk őket. Megyünk tovább, a fehéroroszok ellen megpróbálunk nyerni.” 

A norvégok elleni mérkőzésre egy kis csoportnyi magyar szurkoló gyűlt össze a lelátón, az első napon az NSO Tv is készített interjút néhányukkal, köztük azzal a Norvégiában élő hölggyel, aki a lányával érkezett válogatottunk találkozóira. A második napon meglepték a fiúkat egy nagy tálca fahéjas sütivel. 

„Biztosan el fog fogyni, ahogy láttam, a meccs után már elfogyott a fele – árulta el Pozsgai Tamás. – Nagyon szépen köszönjük ezúton is, és azt is jó érzés volt látni, hogy elég sok magyar volt a mérkőzésen ahhoz képest, hogy messze vagyunk Magyarországtól.” 

A magyar válogatott szombaton 12 órakor játssza a tornán a zárómeccsét a fehéroroszok ellen, akikkel az áprilisi divízió 1/A csoportos világbajnokságon is találkozik majd. 

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNA, LÖRENSKOG
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)
Lörenskog. V:
 Linde (svéd), Wannerstedt (norvég), G. Jonsson (svéd), Waldejer (norvég)
NORVÉGIA: Holm – HOLÖS, Lesund – ESPELAND 1, Bonsaksen – Johanssen, Nörstebö – Kristiansen (1), Danielsen – Reichenberg (1), LINDSTRÖM (1), PATRICK THORESEN 1 – T. V. H. OLSEN 1, Haga, M. R. Olsen (1) – Karterud, Roest, Röymark – Rönnild, K. Forsberg, S. Thoresen. Szövetségi kapitány: Petter Thoresen
MAGYARORSZÁG: VAY (HETÉNYI Z.) – Stipsicz, POZSGAI 1 – Szirányi B., Láday – Vokla, Szabó Dániel – Varga A., Kiss D. – GALLÓ V. 1, HÁRI J., Bodó – Becze T., Sarauer, Erdély Cs. – Szabó K., Benk, Németh A. (1) – Miskolczi, Reisz, Terbócs. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Kapura lövések: 41–20
MESTERMÉRLEG
Petter Thoresen: 
– Nagyon szoros és magas színvonalú meccs volt, sokat kellett tennünk a győzelemért. A magyar válogatott kiválóan bekkelt, nagyszerűen védte a kapuja előtti területeket, általánosságban is okosan játszott, például élt az általunk felkínált lehetőségekkel. Emberelőnyben temérdek helyzetünk adódott, négy-öt találatot is szerezhettünk volna fórban, ám a magyarok mindkét kapusa remekelt. Örülök, hogy a végén eggyel azért nyerni tudtunk.
Jarmo Tolvanen: – Ez másfajta mérkőzés volt, mint a Franciaország elleni, más dolgok működtek, és mások nem, ráadásul a produkciónk mindig függ az ellenféltől is. Azt nyilván tudtuk, hogy ez kemény meccs lesz sok küzdelemmel a palánkok mentén, a kapu előtt, egy az egy ellen, mert Norvégia nagyon erős, főleg a saját pályáján. Mi viszont jól megvédtük magunkat, kivált az első harmadban, amikor még vezettünk is eggyel. Persze a norvégoknál volt többet a korong, nekik volt több helyzetük, mégis büszke lehetek a teljesítményünkre, hiszen a finisben nagyon jó lehetőségünk nyílt az egyenlítésre, nem is egy. Sokkal több a pozitívum, mint a negatívum.

A másik pénteki mérkőzésen
Franciaország–Fehéroroszország 1–0

A SZOMBATI PROGRAM
12.00: 
MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország
16.00: Norvégia–Franciaország

AZ ÁLLÁS
1. Norvégia229–3+66
2. Franciaország224–0+46
3. MAGYARORSZÁG222–6–40
4. Fehéroroszország221–7–60

 

2020.01.21 21:12:14

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL Ha valahol, akkor a jégkorongban kiválóan sikerült az elmúlt tíz évben a tömegesítés, a szövetségi edzők időnként hatvan játékossal tartják meg a válogatott edzőtáborait, felméréseit, és tényleg óriási a harc a legjobbak közé kerülésért.

2020.01.20 06:07:42

Jégkorong H. Á.

A közös magyar-erdélyi jégkorongbajnokság középszakaszának adatbankja.

2020.01.04 09:22:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Légiósaink kitettek magukért – klubok és játékosok egyaránt –, csak az a férfi-vb ne lett volna…

2019.12.14 22:54:50

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Legutóbbi vb-csapatunkból hárman tudtak ott lenni a 30-as keretben.

2019.10.18 20:24:34

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS, FÖLDI IMRE

A hétvégén a Kontinentális Kupában szereplő FTC-Telekom jégkorongcsapatának edzője nem fél a rengeteg melótól és feladattól.