Jégkorong: kíméletlenül büntettek a franciák, vereség

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 15:44
null
A magyar válogatott 4. helyezéssel hagyja el Stavangert (Fotó: MTI, archív)
Franciaország férfi jégkorong-válogatottja 3–1-re legyőzte Magyarországot a stavangeri nemzetközi torna 3. játéknapján. A magyar nemzeti csapat három vereséggel – kettő rendes játékidős, egy szétlövéses, így pontot érő – zárta az EIHC-tornát.

A magyar válogatott emberfórból, Jesse Dudas lövése után került előnybe Somogyi Balázs találatával, majd a második harmadban nem változott az eredmény, bár Reisz Áron eltalálta a vasat. A záró harmadban aztán sorra jöttek a francia emberfórok, és az ellenfél élt is az előnyökkel: Damien Fleury, Jonathan Janil és Antonin Manavlan is betalált a magyar kapuba. A mérkőzésen összesen 38 percnyi büntetést (16–22) osztottak ki a játékvezetők.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese azzal, hogy pénteken csak szétlövésben maradt alul a dánokkal szemben, két forduló után még a vb-ellenfél franciák előtt állt, de utóbbiak szombati győzelmükkel megelőzték a magyar válogatottat, mely így a torna negyedik helyén végzett. A házigazda Norvégia Dánia 4–1-es legyőzésének köszönhetően hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a viadalt.

JÉGKORONG
EIHC-TORNA, STAVANGER, NORVÉGIA, 3. FORDULÓ

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–1 (0–1, 0–0, 3–0)
Stavanger, 131
néző. V: Piragic (horvát), R. S. Hansen (norvég), Pardatscher (olasz), Kilian (norvég)
FRANCIAORSZÁG:
Quemener (Hardy) – Chakiachvili (1), Manavian 1 – Perret (1), Meunier (1), Fleury 1 (1); Besch (1), Janil 1 – Raux, Ritz, Valier (1); Guillemain, Moisand – Lamperier, Claireaux, Arrossamena; Briand, Bouvet, Faure. Szövetségi kapitány: Dave Henderson
MAGYARORSZÁG:
Bálizs – Szirányi B., Pozsgai – Könczei, Nagy G., Somogyi 1; Szabó D., Orbán A. – Magosi B., Nagy K., Benk; Dudas (1), Wehrs – Kovács Cs. (1), Sikorcin, Kóger; Kiss D., Mestyán – Sárpátki, Reisz, Kocsis. Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
Gólszerző: Somogyi (0–1, 15:58, Dudas, Kovács Cs. – emberelőnyből), Fleury (1–1, 42:54, Chakiachvili, Perret – ee.), Janil (2–1, 49:51, Besch, Valier – ee.), Manavlan (3–1, 51:52, Meunier, Fleury – ee.)
MESTERMÉRLEG
Dave Henderson:
– Az utolsó harmadig kiegyenlített mérkőzés volt, aztán elkezdtek működni az emberelőnyeink. Sok szoros meccs így dől el, és a magyar csapat jó, stabil teljesítményt nyújtott, kemény rivális lesz majd a világbajnokságon. Most a kiállítások jelentették a különbséget – ahogy velünk is történt az első két napon –: az ellenfelünk fáradt is, és mi is nagyobb nyomás alá helyeztük, amivel még tovább fárasztottuk.
Majoross Gergely:
– Nem kell a bírókkal foglalkoznunk, sem én, se mi nem szeretjük ezt az utat járni. Vannak fontos tanulságai ennek a meccsnek is, például, hogy picit túllobbant a tűz, ennek is köszönhető a sok kiállításunk. Így hiába működött jól a harmadik harmadig az emberhátrányos védekezésünk, tízet nem lehet kibekkelni, idő kérdése volt, hogy gólokat kapjunk – ez a legfontosabb, ebben javulnunk kell, mert nagyon védik a támadójátékosokat, ami nem kedvez a kiscsapatoknak. Jobban kell járnia a lábainknak, és akkor nem lesz szükség plusz ütőmozdulatokra. Tanulni jöttünk, tanultunk is.
A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Norvégia–Dánia 4–1

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Norvégia 3 3 12–3 9
2. Dánia 3 1 1 1 9–5 5
3. Franciaország 3 1 2 5–11 4
4. Magyarország 3 1 2 2–9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik