MTI 2017.02.16 14:14 Frissítve: 2017.02.16 14:39

Jégkorong: Kercsót bemutatták a „szerelménél”, a Fradinál

Kercsó Árpádot nevezték ki az utánpótlás szakmai igazgatójának a Ferencváros jégkorongcsapatánál.

 

„Gyerekkoromban a legnagyobb szerelmem a Ferencváros volt, a jégkorong és a foci. Olyan mérkőzésük nem volt, amelynek ne hallgattam volna a rádiós közvetítését. Egyet sajnálok, hogy a szüleim nem élték meg ezt a napot, hogy a Ferencvárosnál dolgozhatok” – hangsúlyozta Kercsó Árpád a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A felnőtt jégkorong-válogatott eddigi utolsó magyar szövetségi kapitánya leszögezte: a 2004-es korosztálynál és a fiatalabbaknál „csodát szeretne csinálni”, s biztos benne, hogy közös munkával garantált a siker.

Pap Gábor, a klub sportigazgatóságának elnöke kiemelte, hogy az FTC életében nagyon fontos az 1928 óta működő jégkorongszakosztály.

„Gyakorlatilag mi vagyunk a legidősebb szakosztály a magyar jégkorong életében, és a legeredményesebb csapat is. Bízom benne, hogy Kercsó Árpád érkezésével az utánpótlás gondoskodik majd róla, hogy ez így is maradjon” – mondta. Kiemelte, hogy a közeljövőben sátras jégpálya épül az utánpótlás számára a IX. kerületben, míg a népligeti sportcentrum fejlesztésében az első ütemben megépül a klub jégkorongcsarnoka.

„Remélhetőleg három év múlva már ott játszhatja a felnőttegyüttesünk a hazai mérkőzéseit” – tette hozzá.

Hudák Gábor, a jégkorongszakosztály szakmai igazgatója mérföldkőnek nevezte ezt a napot.

„Volt szerencsém együtt dolgozni Kercsó Árpáddal a felnőttválogatottnál, és most végre sikerült leigazolni zöld-fehér színekbe. Személye és tudása, szakmai múltja garancia az előrelépésre.”

Kitért rá: bízik benne, hogy továbbra is jól szerepel majd a Mol Liga negyeddöntőjében érdekelt felnőttegyüttes, amely kedden az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban idegenben került 1–0-s előnybe a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Almássy Kornél, a szakosztály elnökségi tagja hangsúlyozta: a 2011 óta dolgozó vezetőség célja az volt, hogy lépésről lépésre javítsák a hokisok lehetőségeit.

„Óriási eredmény Kercsó Árpád érkezése, hiszen az utánpótlásban a jövőnk. Rendkívül lényeges az infrastruktúra fejlesztése is, így fontos lesz a jégsátor megépülése és a csarnok elkészülése is a jövőben” – mondta.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.21 08:26:39

Jégkorong KOHÁN GERGELY

A magyar válogatott támadó nem illet bele az edző elképzeléseibe, ezért tért haza.

2017.09.11 19:02:07

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2017–2018-as kiírásának adatbankja.

2017.09.09 08:34:03

Jégkorong GY. F.

Összeköti életét a Fehérvárról távozó hokis, Sofron István és Aryee Claudia Dedei.

2017.07.15 00:48:07

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A hoki akármennyire is azonnalinak tűnik, nem az. Amit ma látunk, az a néhány évvel ezelőttben gyökerezik.

2017.07.08 01:04:42

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A hirtelen jött jólét paradoxona, hogy a magyar sport annak nem megteremtője, hanem csupán haszonélvezője.