Jégkorong: Kangyal bekerült a vb-re készülő válogatott stábjába

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 18:53
Címkék
A Magyar Jégkorongszövetség kedden elfogadta a szakmai stáb végleges összetételét a szlovéniai divízió I-es, A-csoportos világbajnokság előtt: továbbra is Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője a szövetségi kapitány, munkáját  J. P. MacCallum, a Dab.Docler korábbi edzője és a szintén kanadai Jack Cummings kapusedző segíti. A stábban szerepet kap Kangyal Balázs is, aki csapatmenedzser lesz.

Primeau tavaly novemberben a Miskolcon rendezett Négy Nemzet Tornáján debütált a válogatott kispadján, a kérésére érkezett a csapathoz Cummings.

Kangyal kinevezése a szövetség reményei szerint lélektani szempontból is hasznos lesz, hiszen legjobbjaink közül sokan még játszottak együtt a válogatottban a „nagy” vb-t is megjárt hátvéddel, aki a fiatalabbakat a döntő pillanatokban tudja majd ellátni tanácsaival. A nemzeti csapat körüli ügyes-bajos dolgokért továbbra is Imre Lajos felel.

A stábból kikerült Szilassy Zoltán, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott szerepet vállalni az idei felkészülésben.

A teljes keret először április 2-án találkozik Budapesten, és 13-án már utazik is Szlovéniába. Ezalatt az idő alatt két felkészülési mérkőzést játszanak Sofron Istvánék: április 7-én és 8-án is a Jégpalotában csapnak össze a lengyelek legjobbjaival. Ezt követően kerül sor a keret szűkítésére, majd a végleges utazó névsor egy nappal az elutazás előtt, 12-én derül ki.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-MECCSEI

Április 15., 13:00: Japán–Magyarország

Április 16., 13:00: Magyarország–Ukrajna

Április 18., 20:00: Szlovénia–Magyarország

Április 19., 16:30: Magyarország–Ausztria

Április 21., 16:30: Magyarország–Nagy-Britannia

A divízió I-es vb A-csoportjából a legjobb kettő biztosítja a helyét a 2013-as világbajnokságon, az utolsó helyezett kiesik az új rendszerben egy szinttel lejjebb lévő B-csoportba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik