Jégkorong: kanadai hátvédet igazolt a Fehérvár AV19

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 11:04
Jelentős tengerentúli és nemzetközi tapasztalattal rendelkező hátvédet igazolt a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.  

„Brett Palin rendkívül tapasztalt játékos, hiszen a tengerentúli ligák mellett Európában, az EBEL-ben is kipróbálta magát. Több együttesben, ahol szerepelt, csapatkapitány volt, így a jégen és jégen kívül is nagy segítségünkre lehet. Jó felépítésű, kiváló fizikumú hokisról van szó, és a védelmünkben pont ilyen játékosra volt szükségünk” – mondta a friss igazolásról Benoit Laporte vezetőedző.„Brett Palin rendkívül tapasztalt játékos, hiszen a tengerentúli ligák mellett Európában, az EBEL-ben is kipróbálta magát. Több együttesben, ahol szerepelt, csapatkapitány volt, így a jégen és jégen kívül is nagy segítségünkre lehet. Jó felépítésű, kiváló fizikumú hokisról van szó, és a védelmünkben pont ilyen játékosra volt szükségünk” – mondta a friss igazolásról Benoit Laporte vezetőedző.

A 33 éves, kanadai Palin juniorként 2003-ban és 2005-ben is bajnokságot nyert a WHL-ben szereplő Kelowna Rockets együttesével, majd öt szezont az AHL-ben játszott. 2011-ben európai karrierbe kezdett, előbb két évig Csehországban, majd egy-egy szezont Svédországban és Németországban töltött. 2015-ben igazolt Linzbe, első szezonjában 14, a másodikban 18 pontot szerzett.

„Ellenfélként nagyon nehéz Székesfehérváron játszani. A szurkolók hangosak, a hangulat kiváló. Nagyon remélem, hogy a szimpatizánsok örömmel fogadnak” – idézte a klub keddi közleménye a 188 centiméter magas, 92 kilós játékost, aki várhatóan a hét végén érkezik Székesfehérvárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik