HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.19 16:42 Frissítve: 2018.06.19 22:07

Jégkorong: Jarmo Tolvanen marad a válogatott élén

Jarmo Tolvanen marad a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A finn szakember plusz egy évvel hosszabbította meg a szerződését.

HIRDETÉS

 

Jarmo Tolvanen marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Szabó Miklós)

A szövetség a honlapján emlékeztet rá, Tolvanen egy évvel ezelőtt vette át a magyar válogatott irányítását. A csapat a vezetésével közel állt a feljutáshoz az áprilisi, hazai rendezésű divízió 1/A-világbajnokságon.

A finn szakvezető plusz egy esztendővel hosszabbította meg a szerződését, így a jövő évi, kazahsztáni tornára is ő készíti fel az együttest.

„A döntésemben a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy jól érzem magam Magyarországon, lelkes emberekkel dolgozhatok együtt. Nagy tervek vannak, történnek változások, és látható a magyar hoki fejlődése, de végső soron az emberek, a játékosok, edzők, vezetők, szurkolók jelentették a döntő tényezőt. Egy évig edzeni egy csapatot rövid időnek számít, és úgy érzem, az eddig megszerzett tapasztalataimmal még többet nyújthatok" – mondta Jarmo Tolvanen.

A 62 éves finn szakember szerint a következő szezon sem lesz könnyebb, bár tény, hogy nem az alapoktól kell kezdeni a munkát.

„Az előző idényben tettünk egy lépést előre, ám a következő lépés nagy kihívást jelent. Ezzel együtt jó érzésem van a jövőt illetően. Megvan bennünk a potenciál, hogy fejlődjünk, még több tehetséges játékos szerepelhet majd nemzetközi színtéren, és tudjuk, hogy az A-csoportos mezőny szintje egyre közelebb kerül" – nyilatkozta.

A kapitány reméli, hogy jó kapcsolatot tud kialakítani a magyar klubok edzőivel, hiszen a munka alapját a csapatoknál végzik el.

„Rendkívül fontos, hogy közös elvek mentén fejlesszük a hokit és a játékosokat. A kisebb hokinemzetekben, mint amilyen Magyarország, mindenkinek meg kell tennie a következő lépést. Fájdalmasan fejeződött be az előző idény, de egyúttal bizonyítottuk, hogy magas szinten is képesek vagyunk játszani. Az lesz a kulcs és a legnagyobb feladat, hogy ezt állandósítani tudjuk a következő szezonra. Alig várom, hogy Kazahsztánban ismét érmekért harcolni lássam a csapatot."

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.04 10:03:57

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

A MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék vezetőivel beszélgettünk a lehetőségről.

2018.05.30 10:34:11

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az EBEL-korszak leghosszabb rájátszásmentes szakaszában jár a Fehérvár AV19.

2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS