K. T. I. 2020.05.19 22:41 Frissítve: 2020.05.19 22:50

Jégkorong: indulhat a közbeszerzési eljárás az Alba Arénára

A 6000 fő befogadására alkalmas Alba Aréna – amely a jövőben többek között a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának otthona  is lesz – megvalósítása több ezer embernek ad majd munkát – írta a projektről döntő kormányhatározat kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az Alba Aréna korábbi látványterve (Forrás: Fehérvár AV 19)

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében hétfőn döntött a kormány: megkezdődhet a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok beruházásának előkészítése. A hírt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán.

A Fehérvár AV 19 honlapja azt írja, a Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kivitelezésre kiírandó közbeszerzési eljárással elindulhat a beruházás megvalósítása. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „A térség legnagyobb multifunkcionális létesítményéről és a magyar hoki fellegváráról van szó. A mostani helyzetben kiemelkedően fontos, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv részeként megvalósuló beruházás közvetve és közvetlenül több ezer embernek ad majd munkát a következő mintegy két és fél évben."

Gál Péter Pál, az AV 19 elnöke hozzátette, a klub, a város és a fehérvári hoki számára nagyon örömteli a frissen megjelent hír.

„Bizakodó vagyok abban a tekintetben, hogy a másodszori közbeszerzési kiírás sikeres lesz, és hamarosan az új csarnok építésének megkezdéséről fognak szólni a hírek. Szeretném köszönetünket kifejezni mindenkinek, aki az elmúlt időszakban azon dolgozott, hogy ez a projekt mégiscsak megvalósuljon Székesfehérváron, különös tekintettel Vargha Tamás képviselő úrnak és Cser-Palkovics András polgármester úrnak. A magunk részéről azon dolgozunk tovább, hogy egy sikeres és szerethető csapattal álljunk készen a feladatra, hogy nemzetközi szintű hokival szolgáljuk ki az új csarnok közönségét is, egyben remélem, hogy a város, valamint annak gazdasági szereplői továbbra is mellettünk maradnak ezen az úton” – idézi a sportvezetőt a fehervarav19.hu.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.