Jégkorong: győztes nyitány, a végjátékban fordítottunk Japán ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.09. 08:40
null
Bálizs Bence egy kapott góllal és 21 védett lövéssel zárt (Fotó: NS-archív)
Győzelemmel mutatkozott be a Dél-Koreában zajló négycsapatos nemzeti tornán a fiatal kerettel felálló magyar jégkorong-válogatott, miután a harmadik harmadban fordított Japán ellen (2–1).

 

Az első harmad emberelőnyös japán góllal zárult, és hiába a magyar mezőnyfölény öt az öt ellen, a második harmadban három játékosunk jutott a kiállítás sorsára – 35 mp-ig kettős fórban volt az ellenfél –, így annak is örülnünk kellett, hogy nem nőtt a hátrányunk.

Válogatottunk a 46. percben tudott egyenlíteni Terbócs István révén, majd Nagy Krisztián a 49. percben már vezetéshez juttatta a mieinket. Utóbbi találatnál a negyedik fórját váltotta gólra a magyar együttes. A folytatásra még egy magyar emberelőny jutott, ám újabb gólt már nem szereztünk.

Kapunkban Bálizs Bence 21 védéssel zárt, a japán kapuban Onoda Takuto 33 lövést tudott hárítani. Folytatás holnap a házigazdák ellen, akik idén velünk egy szinten, a divízió 1/A-ban szerepelnek a vb-n.

JÉGKORONG, EIHC-TORNA, GOJANG
1. FORDULÓ (csütörtök)

MAGYARORSZÁG–JAPÁN 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)
Gojang, 300 néző

MAGYARORSZÁG: Bálizs; Varga A. Mestyán – Vokla, Sagert – Gőz, Kiss D. – Láday, Vojtkó; Galló V., Erdély, Keresztury – Sági (1), Terbócs 1, Csányi – Somogyi (1), Nagy K. 1, Sárpátki – Reisz, Kocsis, Vincze P. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
A japán gólszerző: Hirano
MESTERMÉRLEG
Rich Chernomaz:
– Nekünk volt több minőségi gólhelyzetünk, az ellenfél kapusa sokszor bravúrral hárított. Még 0–1-nél kivédekeztünk egy kettős emberhátrányt, ha Bálizs Bence nem véd akkorát, más lett volna a meccs... Ezután viszont a srácok eltökélten harcoltak, tartották magukat a taktikához, ütköztek és korongvesztésre kényszerítették riválisukat, amiből kiállítások születtek, és be is találtunk emberelőnyből, noha a tornák elején a speciális egységek nem szoktak hatékonyak lenni. Az újoncok közül Sági jól játszott, ő egy gyerek felnőtt testben, Keresztury küzdött, Láday és Vojtkó pedig megfelelően alkalmazkodott a sebességhez.
További mérkőzés
Dél-Korea–Dánia 4–2 (0–1, 2–0, 2–1)
2. FORDULÓ (péntek)
6.30: Japán–Dánia
11.00: Dél-Korea–MAGYARORSZÁG
3. FORDULÓ (szombat)
5.00: MAGYARORSZÁG–Dánia
10.00: Dél-Korea–Japán
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

A MAGYAR KERET
Kapusok (2): Bálizs Bence (MAC Budapest), Duschek Dávid (DAB)
Bekkek (9): Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás (DVTK), Kiss Dániel (Újpest), Láday Tamás, Kalvin Sagert, Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Mestyán István, Vokla Roland (MAC), Varga Arnold (Debreceni HK)
Csatárok (15): Csányi Karol, Nemes Benjámin (Újpest), Erdély Csanád, Kocsis Ferenc, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Vincze Péter (Fehérvár), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Keresztury Erik, Nagy Krisztián, Somogyi Balázs, Terbócs István (MAC), Miskolczi Márk, Sági Martin (DVTK), Németh Attila (Debrecen)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik