Jégkorong: Galló Vilmos a finn élvonalba igazolt

Vágólapra másolva!
2019.05.20. 11:40
null
Galló Vilmos Finnországban szerezhet hasznos tapasztalatokat (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar válogatott csatár a KooKoo játékosa lesz a következő két idényben – számolt be a klub hivatalos honlapjára hivatkozva a jegkorongblog.hu.

A KooKoo a 2015–2016-os évad óta szerepel a Liigában, előzőleg a Mestisben, a finn másodvonalban volt érdekelt. Mióta felkerült, azóta egyszer sem jutott be a playoffba a gárda. A nyilvánvaló cél az, hogy sikerüljön előrelépniük, ebben közreműködhet mások mellett Galló Vilmos is.

Kouvola egy közel százezres város az ország kellős közepében, a csapat jégcsarnoka 6200 férőhelyes.

A magyar támadó a finn klub kedvéért Svédországot hagyja el, ahol közel egy évtizede pallérozódott, előbb az utánpótlásban, majd az SHL-ben, az Allsvenskanban és ismét az SHL-ben. Galló a Linköpingben mutatkozott be a svéd elitben, utána a Timrával feljutott oda – ebben jelentős szerepet vállalt góljaival és pontjaival –, ám a klubnak nem sikerült megőriznie a tagságát. A 22 éves hokis a legutóbbi szezonban 9+9-cel zárt az SHL alapszakaszában, amihez a kiesés elleni körben még egy gólt és egy gólpasszt tudott hozzátenni.

A Liigában jelen állás szerint Galló Vilmos lesz a harmadik magyar játékos az elkövetkezendőkben. Sebők Balázs 2015 óta jégkorongozik a KalPában, míg Hári János most szerződött a Pelicans Lahtihoz. A KooKoo keretével kapcsolatos érdekesség, hogy tagja lesz Henrik Haukeland, aki jelenleg a norvég válogatott színeiben részt vesz az A-csoportos világbajnokságon, valamint az az amerikaiMatt Caito, aki az EBEL-es Grazban védő létére közel járt a pont/meccshez a szezonban.

Ugyancsak jó ismerősünk Samuel Bucek, a 20 éves szlovák csatár az extraligás Nyitra gólvágójaként 30+21-es alapszakaszt csinált, majd a playoffban 14 egységet termelt 19 találkozón a bajnoki döntős alakulatban – olvasható a jegkorongblog.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik