Jégkorong: Fehérváron bíznak a sikeres folytatásban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 20:35
null
A Fehérvár decemberben három hazai találkozón is karácsonyi mintás mezben lép jégre (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
Nagyon hullámzó a csapat teljesítménye, ám a legtöbb vesztes mérkőzésen is kevés hiányzik a győzelemhez, ezért az osztrák bázisú jégkorong ligában (EBEL) az alapszakasz felénél 25 ponttal kilencedik helyen álló Hydro Fehérvár AV19 szakosztályvezetője bízik a sikeres folytatásban.

 

Szélig Viktor erről a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt, ahol a karácsony előtti jótékonysági akcióikról volt szó.

„Nincs ünnepi hangulat” – fogalmazott a gárda teljesítményével kapcsolatban, ugyanakkor megjegyezte: a kiválóan sikerült tavalyi szezon ugyanezen időszakában mindössze egyetlen ponttal volt többjük, mint most.

Hangsúlyozta, hogy a mérkőzéseken többnyire nincsenek alárendelt szerepben, valami kicsi hiányzik a sikerhez, ezen dolgoznak most a játékosok és a szakmai stáb. Megemlítette: az előző idényben többen is életük szezonját futották, magasra került a léc, amit év elején nem tudtak megugrani, ezért önbizalomhiány alakult ki, s ez a helyzetkihasználásban megmutatkozik.

Szélig Viktor az MTI kérdésére elmondta: vannak húzóemberek, akik nem úgy teljesítenek, ahogy elvárják tőlük.

Gál Péter, a Fehérvár AV19 SC elnöke bejelentette, hogy a klub idén több karácsonyi jótékonysági akciót is szervez. Két mérkőzés bevételeinek egy részéből a Polgárdi-Tekerespusztán található otthont támogatják, illetve egy kétéves, leukémiás betegségben szenvedő fehérvári kislány gyógykezelését is segítik. Emellett a december 20-i meccsen karácsonyi süteményvásár lesz, a bevételből a Székesfehérvári Anyaotthont támogatják, továbbá részt vesznek az Adni jó kupán, ahol a játékosok személyes ereklyéik eladásából járulnak hozzá jótékony célokhoz.

Jelezte, hogy az EBEL-csapat a többéves hagyományt folytatva december 20. és 30. között három hazai találkozón is különleges, karácsonyi mintás mezben lép jégre, amelyeket szintén elárvereznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik