Jégkorong EBEL: menetel a Volán, újabb kétgólos siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.19. 19:46
null
Emberhátrányból szerzett vezetést a Volán, ami jó alap volt a folytatásra (Fotó: Czerkl Gábor)
Jégkorong EBEL középszakaszának második fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a Dornbirner ellen. A Volán az első és a második meccsét is megnyerte a középszakaszban – mindkettőt két-két góllal –, és negyeddöntős helyen áll pillanatnyilag.

1. harmad

Szirányi Bence a 19 mp-ben kapott két percet, majd ahogy kiegészült a Volán, és kiegyenesedhetett volna, Mihály Árpádnak is ki kellett ülnie a büntetőpadra. A fehérváriak kibekkelték az első hátrányt, a másodikban azonban már nem elégedtek meg ennyivel: vezetést szereztek! 12 mp alatt fórt is dicséretes gólra váltani, nemhogy négy az öt ellen betalálni. Pedig így történt. Az osztrákok védelme rendezetlen volt, Andrew Sarauer ziccert vezethetett, amit higgadtan értékesített. A bekapott gól felpaprikázta a vendégeket, ám hiába voltak kezdeményezőbbek – 13. percben ismét emberelőnybe kerültek, de azt már ki tudták védekezni –, a hazaiak kontrái viszont potenciális veszélyeket hordoztak magukban. Jól takarított a fehérvári védelem, és a kapuban Hetényi Zoltán is együtt élt a játékkal. A Volán úgy zárta a harmadot, ahogy elkezdte: emberhátrányban – amiből maradt a második felvonás elejére is –, de megőrizte kapuját a góltól (1–0).

2. harmad

Rendezett, fegyelmezett volt a fehérváriak játéka, a vendégeké ellenben lendületes, de sokáig erőtlen, kapura kevésbé veszélyes. A harmad elején már vendégjátékosok is jutottak a büntetőpadra, de nem tudta gólra váltani létszámfölényét a házigazda. A Volán a szerencsével sem állt olykor hadilábon, de nagyon kellettek Hetényi Zoltán kapusbravúrjai is. Viszont a Fehérvár is villant: Magosi Bálint góljához aztán egyszerre kellett némi szerencse és szemfülesség is. A válogatott csatár első szándékú, közeli lövése ugyanis a palánkon végezte a 37. percben, ám a kapuvas mellől utána lépett, és erőből visszahúzta azt a kapu elé. A korong vendégek kapusáról, Adam Dennisről vágódott az osztrákok kapujába. A paprikás végjátékban ugyancsak Magosi volt a fehérváriak főszereplője, az eredmény azonban nem változott (2–0).

3. harmad

A VÉDEKEZÉS JELENTETTE A KÜLÖNBSÉGET
„Nagyszerű passzt kaptam emberhátrányban Ric Jackmantől, és sikerült is belőnöm a ziccert. Ezen a mérkőzésen a különbséget a védekezés jelentette, mi rengeteg hátrányt kaptunk, de ebből csak egy gólt, ami jó arány. Fárasztó volt ennyit emberhátrányban játszani, de az edző sűrűn váltogatta a sorokat, ennek is köszönhető a győzelem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Andrew Sarauer, a Fehérvár támadója.

Hazai részről kibekkelt emberhátrány után a 48. percben szépítettek az akkor is éppen fórban lévő vendégek. A fehérvári kapu előtt tűzijátékot rendezett a Dornbirner, a hazai védelem nem tudott felszabadítani, így Alexander Feichtner éles szögből bevette Hetényi Zoltán kapuját. A hajrát emberhátrányban várta a házigazda, de a védők sokáig nem engedték a vendégakciókat Hetényi Zoltán kapuja elé, utóbbinak ritkán kellett játékba avatkoznia. És akkor sem nagyon jutottak lövéshez az osztrákok, amikor végre beerőltették magukat a hazai harmadba. Inkább a védekezésére koncentrált a Volán, de a végjátékban nagy lehetőséghez jutott lezárni a találkozót: 1:54 percről indult a kettős fórja! Öt a három ellen azonban nem jött össze a harmadik találat – túlcifrázták az akciókat, alig akadt lövésük –, így maradt több mint három perc izgulni való. Ezen újabb osztrák fegyelmezetlenség segített túljutni, ami két percet eredményezett. Az utolsó percre aztán a kiegészülő vendégek levitték a kapusukat, Mihály Árpád üres kapus góllal aztán eldöntötte a meccset (3–1).

JÉGKORONG EBEL
KÖZÉPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
ALSÓHÁZ
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–DORNBIRNER EC (osztrák) 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
Székesfehérvár, 3150
néző. V: Podlesnik, Smetana, Smeibidlo (mindhárom osztrák), Nagy A.
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. – JACKMAN (1), SERTICH (2), Yellow Horn (1), Naglich (1), MAGOSI B. 1 – Tokaji, Szirányi B., Banham, SARAUER 1 (1), Kovács Cs. – Varga A., Orbán, Benk, McGregor, MIHÁLY Á. 1 – Pozsgai, Hetényi P., Tóth G., Nemes, Németh A. Edző: Marty Raymond
DORNBIRNER: DENNIS – Magnan-Greiner, D’Aversa, Aquino, FEICHTNER 1, Mink – Oraze, Montgomery, D’Alvise, Arniel, Grabher Meier (1) – Plante, Lembacher, Petrik, Jarrett (1), Mairitsch – Putnik, Häussle, Wolf. Edző: Dave MacQueen
Gólok. 5:03: Sarauer (Jackman, Naglich – emberhátrány, 1–0). 36:55: Magosi B. (Sertich, Yellow Horn, 2–0). 47:13: Feichtner (Grabher Meier, Jarrett – emberelőny, 2–1). 59:24: Mihály Á. (Sarauer, Sertich – üres kapu, 3–1)
MESTERMÉRLEG
Marty Raymond:
– Kemény mérkőzés volt, melyen ismét a speciális egységünknek köszönhető a győzelem. Az emberhátrányos védekezésünk kiválóan működött: hét emberhátrányt védekeztünk ki, és csak egy gólt kaptunk! Azt kértem a játékosoktól, hogy önbizalommal telve menjenek ki a pályára, birtokolják sokat a korongot és irányítsák a játékot – ezt maradéktalanul sikerült megvalósítaniuk.
Dave MacQueen: – Az első játékrész nem a miénk volt, de keményen dolgoztunk, és aztán feljavultunk, egyre jobban játszottunk. Sok emberelőnyt kaptunk, de ezeket sajnos nem tudtuk megfelelően kihasználni, nem tudtunk mit kezdeni a Fehérvár emberhátrányos védekezésével, amely ezen az estén kiváló volt.

LEVETETT TEHER – „NEKÜNK SOHA NEM SEGÍTETTEK A BÍRÓK”

További eredmények
ALSÓHÁZ
Innsbruck–Klagenfurt 4–3
(1–0, 3–2, 0–1), Olimpija Ljubljana–Graz 4–2 (1–0, 0–2, 3–0)
FELSŐHÁZ
Znojmo–Vienna Capitals 2–3
(1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel, Villach–Salzburg 2–3 (0–1, 0–2, 2–0), Bozen–Linz 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
7. Klagenfurt 2 1 1 8–6 +2 6 (4)
8. Sapa Fehérvár AV19 2 2 7–3 +4 5 (1)
9. Dornbirner 2 1 1 5–4 +1 5 (3)
10. Olimpija Ljubljana 2 1 1 6–7 –1 2 (0)
11. Innsbruck 2 1 1 5–7 –2 2 (0)
12. Graz 2 2 4–8 –4 2 (2)
rójelben az alapszakaszból hozott bónuszpontok.
A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Vienna Capitals 2 1 1 7–4 +3 8 (4)
2. Linz 2 1 1 2–6 –4 5 (3)
3. Salzburg 2 1 1 5–5 0 4 (2)
4. Znojmo 2 1 1 8–4 +4 3 (0)
5. Bozen 2 1 1 3–3 0 3 (1)
6. Villach 2 2 4–7 –3 0 (0)
Zárójelben az alapszakaszból hozott bónuszpontok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik