Jégkorong: a Fehérvár és a MAC játssza az emléktorna döntőjét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.03. 21:38
A házigazda Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata 3–1-re legyőzte a lengyel Comarch Cracoviát az Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna elődöntőjében. A másik mérkőzésen a Graz 99ers együttese 4–2-re megverte a MAC Budapestet, mégis a magyar csapat léphet jégre a vasárnapi döntőben, mivel az osztrák csapat technikai okok miatt nem vállalta a finálét.

GRAZ 99ERS–MAC BUDAPEST GRAZ 99ERS–MAC BUDAPEST

A találkozót Székesfehérváron nem a központi csarnokban rendezték, mert a nagy meleg miatt a jég nem lett volna alkalmas a játékra.

Jól kezdett a Mol Liga előző kiírásának döntőse, és már a kilencedik percben 2–0-ra vezetett, ám közben az első számú kapusát, Bálizs Bencét lovaglóizom-húzódás miatt le kellett cserélni. A vendégek a második harmad elején szépítettek, a záró játékrészben pedig a maguk javára fordították a meccset, és a végén még üres kapus gólt is lőttek.

A Graz tehát győzött, de „technikai okok miatt” arra kérte a rendező fehérváriakat, hogy vasárnap ne az esti fináléban, hanem a délutáni bronzmérkőzésen léphessen jégre.

FEHÉRVÁR AV 19–COMARCH CRACOVIA

Estére már annyira lehűlt kint a levegő, hogy megfelelő jég várta a csapatokat, és a második elődöntőt a központi pályán rendezték meg.

Az első harmad nagy hazai fölényt hozott, ám gól nem esett, nem úgy a második játékrészben, amelynek 42. másodpercében az új igazolás, Chris Owens vezetéshez juttatta a Fehérvárt. A Bajnokok Ligájában is szereplő lengyelek nagyobb sebességre kapcsoltak, és egy szép keresztpassz utáni lövéssel még a szünet előtt egyenlítettek.

A hazaiak ismét fölénybe kerültek a záró játékrészre, és többször hibázásra kényszerítették a védelmet. A 47. percben szintén egy friss nyári szerzemény, David Makowski talált be. A gól után nem esett abba a hibába a Fehérvár, hogy engedi felpörögni a riválist, hanem változatlanul nyomás alatt tartotta a krakkói kaput, és gyorsan jött az újabb találat. A visszatérő Sofron István volt eredményes.

JÉGKORONG, IFJABB OCSKAY GÁBOR-EMLÉKTORNA
Graz 99ers (osztrák)–MAC Budapest 4–2
(0–2, 1–0, 3–0)
Fehérvár AV 19–Comarch Cracovia (lengyel) 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)

A VASÁRNAPI PROGRAM
a 3. helyért, 15.00: Graz 99ers*–Comarch Cracovia
döntő, 19.00: Fehérvár AV 19–MAC Budapest
*A Graz 99ers technikai okok miatt arra kérte a rendezőket, hogy vasárnap az esti döntő helyett a délutáni bronzmeccsen léphessen jégre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik