Jégkorong, divízió I-es vb: Japán visszalépett a budapesti tornától

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 19:42
null
A japán válogatottat nem láthatjuk a budapesti divízió I-es vb-n (Fotó: Action Images, archív)
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hétfőn este e-mailben tájékoztatta a Magyar Jégkorongszövetséget, hogy Japán hivatalosan is lemondta a részvételét a budapesti jégkorong-világbajnokságon – tudatta sajtóközleményében az MJSZ.

A visszalépésből eredő új helyzetről (feljutás, kiesés, rangsor) az IIHF elnöksége fog hamarosan döntést hozni.

A magyar szervezőknek lehetőségük van közös egyeztetés után a 12.30 órakor kezdődő mérkőzéseket későbbre tenni, hiszen naponta így két mérkőzés kerül csak megrendezésre. A Magyar Jégkorongszövetség 2011. április 5-ig értesíti a jegy és bérlet vásárlókat, hogy mi módon kaphatnak visszatérítést.

A budapesti torna létszáma a japánok visszalépésével ötre csökkent, a mieink ellenfelei: Olaszország, Hollandia, Dél-Korea és Spanyolország.

A divízió II-es világbajnokság mezőnyét is érinti egy visszalépés: Észak-Korea nemzeti csapata anyagi nehézségek miatt nem indul a tornán.

„Az IIHF-fel kell egyeztetünk, átalakíthatjuk-e a programot úgy, hogy ne legyen három szabadnapunk a világbajnokság közepén. Ebből a szempontból mi jártunk a legrosszabbul: nincs még egy csapat, amely három napig semmit se csinálna a vb-n. Csakhogy nekem máris fáj a fejem a szervezés miatt: e-mailben ilyen rövid idő alatt átszervezni a menetrendet úgy, hogy azzal senkinek az érdekeit ne sértsük... Ezért valószínűnek tartom, hogy nagy változás nem lesz a programban, feltehetőleg csak annyi, hogy a 12.30-as meccseket későbbre tesszük. Azt, hogy a kieső szerdai napunkra esetleg egy edzőmeccset be tudunk-e – és egyáltalán akarunk-e – iktatni, az főleg Ted Sator kompetenciája: nem tudom, hogy szakmailag mi lenne a legjobb. Ezen felül gondoskodnunk kell a jegyesekről és bérletesekről, hiszen őket kárpótolnunk kell a kieső mérkőzés miatt. Az is eshetőség, hogy az esetleges edzőmeccsre érvényesek lennének a belépők – de ismétlem, még semmi sem biztos, ez csak egy ötlet. Az biztos azonban, hogy valamiféle rendezést ki kell találnunk a jegyforgalmazóval" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára.

Ted Sator szövetségi kapitány elmondta: ellenzi az edzőmeccs beiktatását, szeretné, ha a csapat inkább „minőségi edzésekkel" pótolná a kieső találkozót.

„Rettenetesen sajnálom, ez is tragédia. A szervezési probléma semmi ahhoz képest, amivel Japánnak kell megküzdenie: gondoljunk erre is!" – fogalmazott a Nemzeti Sportnak az éppen Magyarországra repülő szakvezető.

„Nagyon sajnálom, de persze elfogadom, hogy így döntöttek – reagált Szélig Viktor csapatkapitány. – Én bíztam benne, hogy azért eljönnek: Szapporóban a válogatottjukat és a japán embereket is megszerettük. Úgy lenne az igazi, ha a japánok is itt lennének."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik