PUSZTAI VIOLA (Gdansk) 2019.11.10 07:42 Frissítve: 2019.11.10 08:16

Jégkorong: „Borzasztóan tompán kezdtünk, de az edző nyomott egy ébresztőt”

Óriási hajrával győzte le 3–2-re a japánokat a magyar jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-tornán. A mérkőzés után a két gólt szerző Sebők Balázs, a győzelemhez három gólpasszal hozzájáruló Galló Vilmos és magyar részről a találkozó legjobbjának választott Arany Gergely értékelt az NSO Tv-nek. 



„Az elején még kicsit a buszban maradtunk, tompák voltunk
, a japánok meg erősen kezdtek –
mondta Galló Vilmos. – De az edzőnk a szünetben nyomott egy ébresztőt, az öltözőben volt egy kis kiabálás, meglett az eredménye: a második harmadtól uraltuk a meccset, s a vége remekül sikerült, nagyon örülünk!”

Sebők Balázs csapatkapitányként először ünnepelhetett győzelmet, elmondta, az öltözőben ezt meg is köszönte a társaknak. Emellett arról is beszélt, hogy a japánok nem bosszulták meg annyira a rossz kezdést, mint amennyire megérdemelték volna. Kapusunk, Arany Gergely pedig elárulta, hogy 2–2 után mennyire bízott benne, hogy még a rendes játékidőben meglesz a győzelem. 


JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA, GDANSK
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 3–2 
(0–2, 0–0, 3–0)
Gdansk, 200 
néző. Vezette: Warycza, Wierucki, Nenko, Kosidlo (lengyelek)
MAGYARORSZÁG: 
Arany
Stipsicz, Kiss R. – Vokla, Szabó D. – Tóth Gergely, Szabó B. – Fejes, Szita
Galló (3), Sebők 2 (1), Erdély Cs. 1 (1) – Miskolczi, Nagy K., Terbócs – Tóth Richárd, Majoross B., Szigeti – Sárpátki, Horváth B., Mihály Ákos
Szövetségi kapitány: 
Jarmo Tolvanen
JAPÁN: 
Nariszava
Jamada, H. Szato (1) – Hasimoto 1, Minosima – Hajata (2), Denisz – J. Otszu
Nakajasiki, Oszava, Takagi – Terao, Furuhasi, Ikeda – J. Szuzuki, Nakadzsima 1, Takahasi – K. Szuzuki, Irikura, K. Otszu
Szövetségi kapitány: 
Ivamoto Judzsi
Kiállítások: 
10, ill. 12 perc
Kapura lövések: 
36–34
MESTERMÉRLEG

Jarmo Tolvnanen: 
– Látszott, hogy az első harmadban nem álltunk készen, ez talán a japánok miatt is volt, akik olyan játékot játszottak, amilyenhez nem vagyunk hozzászokva itt, Európában. Aztán fokozatosan ráéreztünk, a második harmadunk talán az eddigi legjobbunk volt. Amikor futsz az eredmény után, tudod, hogy türelemre van szükséged, ez végül meg is hozta a gyümölcsét.
Ivamoto Judzsi: 
– Sokkal jobbak voltunk, mint egy nappal korábban, a játékosok megértették a játékrendszerünket, a harmadik harmad közepéig azt játszottuk, amit kellett – a vége viszont nem sikerült jól. A magyarok mindent beleadtak, nem volt vesztenivalójuk, hatalmas nyomást helyeztek ránk, mi pedig ezt nem bírtuk el a legvégén.

A szombati másik mérkőzésen: Olaszország–Lengyelország 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
November 10., vasárnap
13.00: 
Lengyelország–Magyarország

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: 
Arany Gergely (FTC-Telekom), Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK: Vokla Roland (DEAC), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Fejes Nándor, Garát Zsombor (MAC Újbuda)
CSATÁROK: Sági Martin (DEAC), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Szigeti Ákos, Terbócs István (MAC Újbuda), Galló Vilmos (KooKoo – Finnország), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Horváth Bálint (Tyringe SoSS – Svédország)

  

2019.10.18 20:24:34

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS, FÖLDI IMRE

A hétvégén a Kontinentális Kupában szereplő FTC-Telekom jégkorongcsapatának edzője nem fél a rengeteg melótól és feladattól.

2019.09.12 09:53:24

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorong-bajnokság 2019–2020-as kiírásának adatbankja.

2019.09.03 15:45:37

Jégkorong nemzetisport.hu

Az EBEL-ben érintett Fehérvár AV19 és a Tipsport Ligában szereplő MAC és DVTK bajnoki menetrendje.

2019.08.22 23:51:43

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A nagy rácsodálkozók aligha voltak tisztában azzal, hogy a hölgyek éppúgy a sportág születése óta hokiznak, mint a férfiak. Igaz, eleinte nem keltették marcona harcosok benyomását.

2019.07.19 18:19:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Kangyal Balázs végigélte a sportág hazai felemelkedését, 50. születésnapján vissza is, előre is tekint.