Jégkorong: Banham és Hetényi Zoltán a bő vb-keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 17:24
null
A fehérváriak Frankyje 40 évesen vehetne részt a vb-n
Kijelölte bő keretét az áprilisban Krakkóban, illetve Debrecenben rendezendő világbajnokságokra készülő felnőtt-, illetve U18-as férfiválogatott szakvezetősége is.

A felnőttek 36 fős névsorral kezdenek majd április 3-án pénteken, amikor délután találkozik a csapat Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, amely az edzőmérkőzéseket leszámítva az egész felkészülés színhelye lesz.

A keretet illető váratlan, de kellemes fejlemény, hogy az agyvelőgyulladásából felépült, és a Rich Chernomaz szövetségi kapitány által a hétvégén a helyszínen megtekintett négyes MK-döntőn visszatérő Hetényi Zoltán is csatlakozhat a válogatotthoz, amelyben két honosításra váró játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham is helyet kapott – utóbbiak feltehetőleg a világbajnokság előtt megkapják a magyar útlevelüket, így nem lesz technikai akadálya, hogy szerepelhessenek Krakkóban. A légiósok közül Sebők Balázsra még egy finn másodosztályú bronzmérkőzés vár április 8-án, ő utána térhet haza, Nagy Gergő, Vas János és Vas Márton klubjai azonban még versenyben vannak a külföldi rájátszásokban, így az ő csatlakozásuk és/vagy vb-szereplésük egyelőre bizonytalan.

A száraz és jeges edzéseket, értekezleteket és csapatépítést tartalmazó kéthetes programban három tesztmérkőzés szerepel: április 8-án Bécsben, 10-én Budapesten, a Tüskecsarnokban játszunk Ausztria ellen, ahol 12-én Szlovéniával is meccselünk. A világbajnokság helyszínére, Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió 1/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz a mieink ellenfele.

Az ifjúsági csapat 48 tagú kerettel lát neki a felkészülésnek az április 12-től 18-ig Debrecenben rendezendő divízió 1/B világbajnokságra. Glen Williamson kerete április 4-én, szombaton délelőtt találkozik Káposztásmegyeren, a Jégpalotában, ám már Debrecenben gyakorol Dániával és Ukrajnával 9-én és 10-én. Az ifik sorrendben Dánia, Kazahsztán, Norvégia és Franciaország legjobbjaival vívnak majd.

JÉGKORONG, A FÉRFI FELNŐTTVÁLOGATOTT BŐ VB-KERETE
Kapusok (3): Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (mindkettő Fehérvár AV19)
Hátvédek (11): Gőz Balázs (Miskolc), Gröschl Tamás, Mestyán István, Pozsgai Tamás (mindhárom Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Atila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor, Varga Arnold (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt, német)
Csatárok (22): Azari Zsolt (DAB), Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (mind Fehérvár), Berta Ákos (Debreceni HK), Hajós Roland, Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián, Tóth Adrián (mind Miskolc), Hári János (MODO, svéd), Nagy Gergő (Kalamzoo Wings, amerikai), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki, finn), Sofron István (Krefeld Pinguine, német), Vas János (Slavia Praha, cseh)

DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
Időpont: április 19–25.
Helyszín: Krakkó, Arena Kraków
Ellenfelek: Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna, Lengyelország

FÉRFI U18-AS VÁLOGATOTT
U18-AS DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG

Időpont: április 12–18.
Helyszín: Debrecen
Ellenfelek: Dánia, Kazahsztán, Fehéroroszország, Norvégia, Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik