PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.12.15 12:03

Jégkorong: Az olimpiai selejtezőre a legjobb csapattal akarunk menni! – Tolvanen

A lengyelországi és a budapesti EIHC-tornát is arra használta a magyar jégkorong-válogatott szakmai stábja, hogy minél több játékost kipróbáljon, megnézze, kire számíthat, ha esetleg a legjobbjaink nem tudnának részt venni a februári olimpiai selejtezőn. Erről Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány beszélt az NSO Tv-nek a hazai Hat Nemzet Torna után.„Az a tervünk, hogy a legjobb csapattal vegyünk részt a nottinghami olimpiai selejtezőtornán –
jelentette ki a finn edző. – Nincs olyan információnk, hogy ne tudnának jönni a külföldön jégkorongozók, szóval, úgy számolunk, hogy a rendelkezésünkre állnak. Mivel ez kiemelten fontos tornának számít a szövetségben is, ezért reméljük – bár biztosra nem mondhatjuk –, hogy ez így lesz. De azért is próbáltunk ki ennyi játékost az eddigi két tornán, hogy ha ők nem tudnának jönni, akkor kik léphetnek a helyükre.”

Az már eldőlt, hogy a válogatott első számú kapusa, Vay Ádám nem vehet részt a következő tornán, miután december elején súlyos térdsérülést szenvedett. Videónkban Tolvanen beszélt az állapotáról, elmondta, aggódik-e a pótlása miatt. Szóba került légiósaink jelenlegi formája, elárulta, hogy került-e új név a noteszába a budapesti torna után. Arra is kitért, hogy hazai közönség előtt miért nem a legjobb játékosaival állt fel a válogatott. 

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.