PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.11.12 09:46 Frissítve: 2019.11.12 10:20

Jégkorong: Az is kérdés volt, hogy játszom-e még valaha... – Sebők Balázs

Tavaly februárban hideg zuhanyként érkezett a hír, hogy a magyar jégkorong-válogatott egyik legjobbja, Sebők Balázs öt hónap alatt harmadik agyrázkódását szenvedte el, s az orvosok javaslatára úgy döntött, nem kockáztat, és számára befejeződött a szezon. Hét hónapig csak a lelátóról nézte a hokimeccseket, miközben kiderült, nem is agyrázkódás okozta a fellépő problémákat. Pedig már az a lehetőség is felmerült benne, hogy abba kell hagyni a jégkorongot...
Úgy néz ki, a történet szerencsésen végződik, de azért interjúnk közben maga az érintett is lekopogta, a kezeléseknek köszönhetően nem tapasztalja azokat a problémákat, amelyek már hét éve vissza-visszatértek. A finn elsőosztályú KalPa csatára ugyanis nem az agyrázkódás miatt érezte magát rosszul, hanem egy ostorcsapás-szindrómának nevezett nyaki probléma okozott gondot, amit különféle fizioterápiás eszközökkel, gyógymasszázzsal ki lehet kezelni. 

Így a magyar válogatott kiválósága fellélegezhetett a nehezen megélt időszak után. 

„Nagy megkönnyebbülés, hogy nem a fejemmel, hanem a nyaki izmokkal van gond mondta az NSO Tv-nek. – A rövid időn belül harmadik agyrázkódásnak mondott diagnózist követően utána akartunk menni, hogy ezek miért jönnek ilyen könnyedén, és miért nem érzem magam annyira rosszul, mint mások, akiknek szintén agyrázkódása van? Miért mindig ugyanazok a tüneteim? Neurológustól neurológusig jártam, miközben közel 150 meccset kihagytam, de jobb megtudni később, mint soha. Tavaly azért lelkileg nagyon mélyen voltam... Az is kérdés volt, hogy játszom-e még valaha... De szerencsére kiderült mi a baj, ami tényleg óriási megkönnyebbülés.”

Bár a kezeléseket jelenleg is kapja, mivel tünetmentes, így nincs akadálya annak, hogy jégkorongozzon. Elmondta, az elsődleges célja most az, hogy legyen egy egészséges idénye, visszanyerje azt a formát, amiben két éve játszott, sőt jobb is legyen, és vezéregyénisége a klubcsapatának. 

Apropó, vezéregyéniség! A gdanski EIHC-tornán a rutinosabb játékosok távollétében a 24 éves Sebők Balázsra hárultak a csapatkapitányi feladatok. S hogy mennyire érezte magát a csapat vezérének, mi az elképzelése erről a szerepkörről, illetve mit tanácsol azoknak a fiatal hokisoknak, akik az ő útját szeretnék bejárni, az a videónkból kiderül.

2019.10.18 20:24:34

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS, FÖLDI IMRE

A hétvégén a Kontinentális Kupában szereplő FTC-Telekom jégkorongcsapatának edzője nem fél a rengeteg melótól és feladattól.

2019.09.12 09:53:24

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorong-bajnokság 2019–2020-as kiírásának adatbankja.

2019.09.03 15:45:37

Jégkorong nemzetisport.hu

Az EBEL-ben érintett Fehérvár AV19 és a Tipsport Ligában szereplő MAC és DVTK bajnoki menetrendje.

2019.08.22 23:51:43

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A nagy rácsodálkozók aligha voltak tisztában azzal, hogy a hölgyek éppúgy a sportág születése óta hokiznak, mint a férfiak. Igaz, eleinte nem keltették marcona harcosok benyomását.

2019.07.19 18:19:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Kangyal Balázs végigélte a sportág hazai felemelkedését, 50. születésnapján vissza is, előre is tekint.