MTI 2020.08.11 21:33 Frissítve: 2020.08.11 21:56

Jégkorong: az IIHF módosít a kiíráson, mégis indul a Fradi

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben módosítja a Kontinentális Kupa megrendezését, így a magyar bajnok FTC-Telekom mégsem kényszerül a visszalépésre.

Az IIHF módosít a kiíráson, indul az FTC a Kontinentális Kupában (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap – a kép illusztráció)

 

A klub – amely hétfőn elvileg visszalépett a részvételtől – kedden este jelentette be, hogy a szervezésért felelős IIHF-osztály jelezte: a többi csapat visszajelzései és megjegyzései alapján felülvizsgálja a kupa tervezett egészségügyi és szervezési szabályait, a Kontinentális Kupa megrendezésével és annak feltételeivel kapcsolatos döntést pedig szeptember végére halasztja. Ennek értelmében a nemzetközi szövetség lehetőséget adott a Ferencváros számára a visszalépési döntés visszavonására.

Hudák Gábor, az FTC-Telekom jégkorongszakosztály szakmai igazgatója a klub honlapján elmondta, hogy az IIHF illetékesei hétfőig vártak választ a csapatoktól azzal kapcsolatban, hogy a Kontinentális Kupában való indulás tervezett feltételei elfogadhatóak-e a számukra.

„Nehéz helyzetben voltunk, hiszen mindenképpen indulni akartunk a sorozatban, és képviselni Magyarországot a nemzetközi porondon, főleg a tavalyi, történelminek nevezhető jó szereplés után. A tervezett feltételek viszont olyan szervezési és költségvetési feltételeket szabtak volna, amelyeket rendkívül hosszas mérlegelés után fájó szívvel, de úgy döntöttünk, nem tudunk vállalni. A döntésünk elküldése után az IIHF szinte azonnal felvette velünk a kapcsolatot, és jelezte, mivel több csapattól is hasonló visszajelzések érkeztek, úgy döntöttek, felülvizsgálják a feltételeket, és később döntenek a kupa idei kiírásának sorsáról. Az új helyzet tükrében lehetőséget adtak nekünk arra is, hogy visszavonjuk a döntésünket, amelyet örömmel megtettünk. Ez azt jelenti, hogy továbbra is tagjai vagyunk a mezőnynek” – fogalmazott Hudák Gábor.

Az előző idényben a nyolc közé jutott Ferencváros az eredeti menetrend szerint november 13-15. között szerepelne a sorozat csoportkörének C-csoportjában a franciaországi Amiensben a házigazda Amiens Gothiques, az Irtisz Pavlodar helyére beugró szintén kazah Altaj Torpedo, valamint a selejtezőkör B csoportjának második helyezettje ellen.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.