Jégkorong: az FTC bejutott a Kontinentális Kupa legjobb nyolc csapata közé

Vágólapra másolva!
2023.10.15. 15:47
null
Öt góllal nyert a Ferencváros (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/jegkorong/ferfi-jegkorong/hirek/kontikupa-ujabb-remek-gyozelem-megvan-a-tovabbjutas" target="_blank">fradi.hu</a>)
Gond nélkül, három győzelemmel jutott a nyolc közé az FTC-Telekom a jégkorong Kontinentális Kupa belgrádi köréből, miután vasárnap 6–1-re verte meg az ukrán Szokil Kijevet.

 

A zöld-fehérek pénteken 5–0-ra győzték le a litván Kaunas Cityt, szombaton este 10–0-ra a házigazda Crvena zvezdát. Egyetlen gondot csupán az jelentette, hogy éjfél körül kerültek ágyba a játékosok, és vasárnap már 13.30-kor meccsük volt.

Ennek ellenére alig telt el két perc, amikor Lauri Kärmeniemi megkezdte a gólgyártást. Bár az ukránok egyenlítettek – ez volt az első kapott gólja az FTC-nek a tornán –, utána már nem volt megállást. A harmad végén 5–1-re vezetett a magyar csapat. A mérkőzés derekán Galajda Zsombor – aki addig két találatot előkészített – maga is eredményes volt.

A folytatásban már nem esett újabb gól, így az FTC mint a kvartett első helyezettje jutott tovább a november 17-19-i körbe, amelyet az olaszországi Cortina d'Ampezzóban rendeznek. Ott a házigazda SG Cortina, a dán Herning Blue Fox és a lengyel GKS Katowice vár a zöld-fehérekre. A cortinai négyesből az első két helyezett kerül a január 12-14-i négyes döntőbe.

JÉGKORONG
KONTINENTÁLIS KUPA
2. KÖR (A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT), BELGRÁD
3. FORDULÓ

Szokil Kijev (ukrán)–FTC-Telekom 1–6 (1–5, 0–1, 0–0)
A magyar csapat gólszerzői: Kärmeniemi (3.), Kestilä (6.), Boros (8.), Nemec (14.), Tóth A. (18.), Galajda (34.)

Részletes jegyzőkönyv hamarosan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik