HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.09.06 13:35 Frissítve: 2017.09.06 14:47

Jégkorong: az első háromba kerülés a cél az új kapitánnyal

Az első háromba kerülés a magyar válogatott célja a jövő évi, hazai rendezésű divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon.

HIRDETÉS

 

Tolvanen kemény mérkőzésekre számít (Fotó: Szabó Miklós)

Az új szövetségi kapitány, Jarmo Tolvanen szerdai bemutatásán a magyar szövetség (MJSZ) elnöke, Such György úgy fogalmazott: az észak-amerikai dominancia után – az elmúlt időszakban kanadai és amerikai edzők töltötték be a posztot – ezúttal egy észak-európai szakember irányítja a nemzeti csapat munkáját, aki új szemléletet hozhat a hazai jégkorongsportba.

Hozzátette, reméli, hogy hosszú távra sikerült megtalálni a megfelelő embert a felnőtt és a junior válogatott élére a Rich Chernomazt váltó 61 esztendős finn szakvezető személyében.

Az MTI kérdésére elmondta, a közvélemény és természetesen a szövetség is feljutást szeretne, ám hangsúlyozta, a reális célkitűzés az első háromba kerülés lesz a hazai világbajnokságon.

„Rendkívül kiegyenlített a mezőny, minimális lélektani mozzanatok döntik majd el a mérkőzéséket” – szögezte le Such György.

Egri Gergely sportigazgató arról beszélt, hogy az új, főállású szakvezető kiválasztásakor fontos szempont volt többek között, hogy legyen kapcsolata a magyar jégkoronggal, s ne legyen számára ismeretlen a közeg. Márpedig ennek Tolvanen maradéktalanul megfelelt, hiszen 2009-ben egy évig irányította a fehérvári csapatot, amely története során először vele jutott be az osztrák liga rájátszásába.

Tolvanen kiemelte, nagyszerű lehetőség számára, hogy visszatérhet Magyarországra, ahol szorosabb és jobb kapcsolatot szeretne kialakítani az edzőkkel és klubokkal, mint amilyen a korábbi kapitányoknak volt. Hozzáfűzte, teljes állásban sok játékost tud megfigyelni, így számára elődeinél könnyebb lesz a kiválasztás, s nem kellenek majd nagyon bő keretek. Leszögezte ugyanakkor, hogy mindenkinek megadja a lehetőséget a válogatottba kerüléshez, aki közel áll a nemzetközi szinthez.

A szakember jelezte, tisztában van azzal, hogy nagyok az elvárások a szurkolók részéről, akiket szeretne győzelmekkel megörvendeztetni. A világbajnokságon kemény mérkőzésekre számít, mivel meglátása szerint a csapatok hasonló játékerőt képviselnek: a vb-n a riválisok közül hárman megelőzik a ranglistán jelenleg 19. magyar csapatot, a lengyelek és a britek vannak mögötte.

Jarmo Tolvanen szeptember 30-án, az MJSZ 90. születésnapi ünnepsége keretében a lengyelek ellen debütál a nemzeti csapat kispadján, míg novemberben a magyar együttes a négy nemzet tornán készül a jövő évi vb-re.

A 2018. április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei, kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Jegyek várhatóan novembertől lesznek vásárolhatóak a világversenyre.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.04 10:03:57

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

A MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék vezetőivel beszélgettünk a lehetőségről.

2018.05.30 10:34:11

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az EBEL-korszak leghosszabb rájátszásmentes szakaszában jár a Fehérvár AV19.

2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS