Jégkorong: az első harmad után Szlovénia felőrölte a mieinket

Vágólapra másolva!
2015.04.12. 19:03
null
Az osztrákok elleni meccshez hasonlóan a szlovénok ellen is sokan voltak kíváncsiak a válogatottra (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Az április 19-én rajtoló divízió 1/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban tartotta főpróbáját az év csúcseseményére, és a remek első harmadot követően 4–2-es vereséget szenvedett az A-csoportos küzdelmekre készülő Szlovéniától.

 

A mérkőzés remekül kezdődött a mieink számára, hiszen már a 6. percben megszületett a vezető találat. Hári János és Bartalis István előkészítése után Sebők Balázs használta ki a meccs első emberelőnyét, és vette be Gasper Kroselj kapuját.

HÉT JÁTÉKOSSAL KEVESEBB A KERETBEN

A mérkőzés után Rich Chernomaz hét fővel csökkentette világbajnokságra készülő keretét.
Nagy Gergő tengerentúli klubja, a Kalamazoo Wings bejutott a rájátszásba, így rá eleve nem számíthatott a szakvezetés. Rajta kívül még Azari Zsolt, Berta Ákos, Mestyán István, Sárpátki Tamás, Tóth Adrián és az ujjtöréssel kezelt Hajós Roland került ki a csapatból.


A VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE
Kapusok:
Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Hátvédek: Gőz Balázs, Tyler Metcalfe (Miskolc), Gröschl Tamás, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor, Varga Arnold (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt)
Csatárok: Banham Frank, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Sarauer Andrew, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (mind Fehérvár), Nagy Krisztián (Miskolc), Hári János (MODO), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (Slavia Praha)

MTI

Két percen belül ráadásul növelni tudta előnyét a magyar csapat, Sarauer Andrew játszott Sofron Istvánhoz, a Krefeld lendületben lévő légiósa egy szép csel után lőtt, a megpattanó korong pedig a kifelé mozduló hálóőr felett a kapuban kötött ki. 2–0

A szlovén válogatott összeszedte magát a folytatásra, és lassú ébredés után az első harmadik második felében meg is kezdte a felzárkózást. Jan Urbas és Blaz Gregoric volt a korong útja, majd a szlovénok egyik legjobbjához, Ziga Jeglichez került a pakk, aki elhúzott védője mellett a jobb oldalon, és fonákkal meglepte Rajna Miklóst. 2–1

A magasabb fokozatra kapcsoló vendégek kiegyenlítetté tették a mérkőzés képét, sőt, át is vették az irányítást, és miután a Rich Chernomaz irányította fiaink kihasználatlanul hagytak egy közel négyperces emberelőnyt – tíz másodpercig kettős emberfór volt –, Jeglic egyenlített. 2–2

Sikorcin Ladislav kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a harmadik játékrészt a magyar csapat, és ezzel éltek is a szlovénok. A kétperces büntetés letelte előtt Marcel Rodman talált a kapuba, a fehér mezesek a lélektani után gólelőnybe is kerültek. 2–3

Válogatottunkban ugyanakkor volt tartás, az utolsó perceket nagyon megnyomta, bizonyos időszakokban kifejezetten a kapuja elé szegezte ellenfelét, ám Kroselj védései, illetve a rossz befejezések miatt nem sikerült az egyenlítés, tíz másodperccel a vége előtt pedig Jan Urbas a két asszisztjához hozzátett egy üres kapus gólt is, és eldöntötte az összecsapást. Szlovénia 4–2-re legyőzte Magyarországot.

Az április 19-tõl 26-ig tartó krakkói divízió I/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az elsõ két helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B osztályba.

JÉGKORONG, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 2–4
(2–1, 0–1, 0–2)
Tüskecsarnok, 2499
néző. Vezette: Gebei, Haszonits, Soós, Vas Mátyás
MAGYARORSZÁG:
Rajna – Szirányi B., Metcalfe – Banham, HÁRI J. (1), BARTALIS (1); Kiss D., Gőz – Sofron 1, Sarauer (1), Kóger; Pozsgai, Gröschl – Vincze P., Sikorcin, SEBŐK 1; Reiter A., Orbán – Magosi B., Erdély, Kovács Cs.; Varga A. – Benk
SZLOVÉNIA:
KROSELJ – Gregorc (1), Robar, – JEGLIC 2, Pance, URBAS 1 (2); Pretnar, KRANJC (2) – Razingar, M. RODMAN 1, Verlic; Vidmar, Stebih – Basic, B. Golicic, Kuralt; Repe, Pavlin – Ankerst (1), Cimzar
Gólok. 5:49: Sebők
(Hári, Bartalis – emberelőny, 1–0). 7:34: Sofron (Sarauer, 2–0). 15:14: Jeglic (Urbas, Gregorc, 2–1). 37:23: Jeglic (Urbas – ee., 2–2). 41:12: M. Rodman (Ankerst, Kranjc, 2–3). 59:50: Urbas (Kranjc – üres kapu, 2–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik