Jégkorong: az EBEL a klubokra hagyná a döntést Ryan ügyében

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 09:32
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) vezetői arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nincs álláspontjuk Derek Ryan ügyében, akinek Fehérváron megkötött szerződéshosszabbítása az ügynöke szerint érvénytelen, mert a klub nem fizetett ki bónuszokat és ügyvédi jutalékokat, így nyugodtan aláírhatott az osztrák Villachhoz.

„A Villachnál tájékozódva kijelenthetem, hogy abban a tudatban, illetve feltételhez kötve szerződtette a játékost, hogy nincs érvényes kontraktusa más klubbal – írta az EBEL sajtósa, René Dorfinger. – A liga üzletpolitikájának része, hogy nem szól bele a klubok, a játékosok és az ügynökök üzleti ügyeibe, ezért az EBEL nem tervez lépéseket. Ugyanakkor a hírekről értesülve nem hivatalosan beszéltünk a Fehérvár vezetőségével. A liga álláspontja szerint egy játékos csak egy csapatban játszhat, méghozzá abban, amelyik a dokumentumait birtokolja. A nemzeti szövetség – ez esetben a magyar – felelőssége, hogy az átigazolási kártyát átadja-e a játékos új klubjához tartozó szövetségnek, de csakis akkor, ha az »eredeti« klub elismeri, hogy a játékost már nem köti érvényes szerződés hozzá.”René Dorfinger. – A liga üzletpolitikájának része, hogy nem szól bele a klubok, a játékosok és az ügynökök üzleti ügyeibe, ezért az EBEL nem tervez lépéseket. Ugyanakkor a hírekről értesülve nem hivatalosan beszéltünk a Fehérvár vezetőségével. A liga álláspontja szerint egy játékos csak egy csapatban játszhat, méghozzá abban, amelyik a dokumentumait birtokolja. A nemzeti szövetség – ez esetben a magyar – felelőssége, hogy az átigazolási kártyát átadja-e a játékos új klubjához tartozó szövetségnek, de csakis akkor, ha az »eredeti« klub elismeri, hogy a játékost már nem köti érvényes szerződés hozzá.”

Az utolsó feltétel a lényeg: mivel Ocskay Gábor szakosztályigazgató állítja, az ügynök nyilatkozatával ellentétben mindent kifizettek Ryannek, a szerződéshosszabbítása elméletben érvényes, így az amerikai csatár nem írhatott volna alá más klubhoz.

Elképzelhető megoldás, hogy a Villach fizet érte, és érvényes lesz az átigazolása, illetve hogy Észak-Amerikában folytatja, nem foglalkozva európai gondjaival. Az viszont holtbiztos, hogy Ryan nem tér vissza Fehérvárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik