Jégkorong: átadták a Kisstadion fedett pályáját

Vágólapra másolva!
2013.11.18. 12:44
Budapesten három jégpálya nyitott meg hétvégén – köztük a legendás Kisstadion, amelynek befedése évtizedek óta visszatérő téma és probléma volt –, pénteken pedig Kecskeméten is átadtak egyet.

A sor Kecskeméten kezdődött pénteken, ahol átadták a város nyitott jégpályáját, amit önerőből építettek. Szombaton két budapesti pálya megnyitójával folytatódott a sor: előbb a Tüskesátort, majd a Kisstadiont is felavatták. Mindkét pálya fedett szabvány méretű, a TAO-támogatások segítségével valósult meg és ugyanolyan könnyűszerkezetes sátorral van befedve.

A Kanadai Magyar Hokiklub (KMH) otthona, a Tüskesátor a Tüskecsarnoktól nem messze áll, 3000 négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes csarnok. A BEAC atlétikapályája közepén van a sátor, amely akár évi 12 hónapon keresztül képes lesz jégpályaként működni. A csarnok alumínium tartószerkezetére 3 rétegű membrán szerkezet került, a belső két réteg közé üvegszálas hőszigetelést építettek be.

A Kisstadion befedése már évtizedek óta folyamatosan téma, most a TAO-támogatásból ez végre megvalósult. 2013. november 16-án 16 órakor a magyar hokiélet vezető személyiségeinek jelenlétében tartott megnyitó ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott és Németh Miklós, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke tartott beszédet. Majd Németh Miklós, Vígh László kormánybiztos és Tarnai Richárd vágta át a nemzeti színű szalagot. Az új pályán a MAC U18-as csapata és a St. Pölten-i EC LA Stars 1-es csapata játszott nyitó mérkőzést.

Vasárnap délelőtt 11-kor Észak-Buda első szabvány méretű fedett pályájának megnyitója zajlott, ez zárta a hétvégi jégpályaátadások sorát. Ez a fedett pálya is a TAO-támogatásból valósult meg. A csarnokban, a délelőtti órákban óvodások és iskolások korcsolyaoktatása folyik, ahova folyamatosan várják az oktatásba bekapcsolódni kívánó III. kerületi és más intézmények jelentkezését. Délutánonként a Gepárd Jégkorong Egyesület tart edzéseket, amelyre ötéves kortól toborozzák a korcsolya- és jégkorongoktatáshoz a fiúkat és lányokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik