Jégkorong: a Volán menesztette Pallint, finn vezetőedző érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.07. 17:32
null
Új impulzusokra van szükség Székesfehérváron, Rob Pallinnek távoznia kell (Fotó: Koncz György)
A Fehérvár AV 19 menedzsmentje a mai nappal felbontotta Rob Pallin vezetőedző szerződését, és a szezon hátralévő részére a finn Hannu Järvenpää-t bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával – adta hírül csütörtökön a székesfehérvári jégkorongcsapat hivatalos honlapja.


Rob Pallin a 2013–2014-es szezon előtt érkezett Székesfehérvárra, az akkori vezetőedző, Marty Raymond másodedzőjeként – olvasható a fehervarav19.hu közleményében. A kanadai mester távozása után az amerikai szakember vette át a csapat irányítását, amelyet a 2014–2015-ös szezonban az EBEL negyeddöntőjébe vezetett. A csapat a 2015–2016-os szezonban a vártnál gyengébben szerepel, négy fordulóval az EBEL-alapszakasz vége előtt a kilencedik helyen áll.

„A lépésünk azért következett be, mert a csapat teljesítményében vannak tartalékok. Az eddigi szereplés a menedzsment, az edzők és a játékosok közös felelőssége. Rob Pallin kiváló munkát végzett Fehérváron, az idei szezonban sok körülmény nehezítette az eredményes szereplést. Ugyanakkor úgy látjuk, új impulzusokra van szükség az alap- és középszakasz, valamint a rájátszás mérkőzéseire. Bízunk benne, hogy az új mesterrel sikerül elérnünk célunkat, a rájátszásba kerülést” – indokolta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub menedzsmentjének döntését.

Az EBEL-ben korábban az Olimpija Ljubljana és a Villach vezetőedzőjeként szép sikereket elérő Hannu Järvenpää a hétvégén érkezik Székesfehérvárra, a jövő héten pedig megkezdi a munkát új csapatával. Az 52 esztendős finn mester játékosként is szép karriert tudhatott magáénak, hiszen hazája bajnokságából egészen az NHL-ig jutott, három idényt húzott le a Winnipeg Jetsben.

Fehérvári megbízatása egyelőre a szezon végéig szól. A hétvégi két mérkőzésen Sille Tamás és Frank Banham irányítják a Fehérvár AV 19 együttesét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik