nemzetisport.hu 2019.12.22 15:07 Frissítve: 2019.12.22 15:13

Jégkorong: a szapporói hősök is ütőt ragadtak a Városligetben

December 20-án este ünnepi hangulatban és impozáns környezetben, a Városligeti Műjégpályán mérte össze tudását 16 amatőr jégkorongcsapat a Red Bull Open Ice versenyén. A kispályás tavihoki-tornán a YLT csapata bizonyult a legjobbnak, és állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Egy barátságos mérkőzés erejéig még a szapporói hősök is ütőt ragadtak.

 

A szapporói hősök is ütőt ragadtak

December 20-án este amatőr jégkorongcsapatok gyűltek össze a Városligeti Műjégpályán, hogy megmérkőzzenek egymással a Red Bull Open Ice versenyén. A Magyar Jégkorongszövetség támogatásával megvalósult tornát egyenes kieséses rendszerben, egyedi méretű kapukat használva rendezték meg. A maximum hat játékosból álló csapatok 3 a 3 elleni, kapus nélküli, 15 perces meccseket vívtak. A 16 induló közül végül a YLT csapata győzedelmeskedett. A második helyet a Zalaegerszeged szerezte meg, a dobogó harmadik fokára a Kicsik előre nagyok hátra csapata állhatott fel.

A Vajdahunyad vára festői környezetében a sport nagyágyúi és jégkorongrajongó hírességek is összemérték erejüket vegyes csapatokban egy barátságos mérkőzés keretében. A profikat a szapporói hősök közül Gröschl Tamás, Horváth András, Svasznek Bence, Vas Márton és Vaszjunyin Artyom képviselte, a túloldalon olyan ismert emberek, mint Patkó Béla „Kiki” énekes, DJ Danny L, Léderer Ákos sportriporter, Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Szalay Balázs autóversenyző és Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó ragadott ütőt.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán. Örültem, hogy a rendezvény keretében a sporttársakkal és barátokkal össze tudtunk jönni egy játékra. Habár kiegyensúlyozott volt a meccs, végül az én csapatom győzött” – mesélte Vas Márton, a december közepén divízió 1/B-világbajnokságot nyerő magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott szövetségi edzője.

„Nem először játszottam a szapporói hősökkel, de mindig megdöbbent, milyen profik – mondta Horváth Gábor a barátságos mérkőzést követően. – Nagyon szeretek hokizni, s a Városligeti Műjégpálya helyszíne igazán fokozta az élményt.”

A Budapest szívében összegyűlt lelkes közönség előtt a Siket Válogatott és a Rendőrség „SÜN HC” válogatottja is bemutatta tudását a jégen, a meccs az utóbbi győzelmével zárult.

A gálameccs résztvevői

 

2020.02.09 18:25:17

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Remek iram, nagy csata és a legfontosabb: 4–1-es magyar siker a házigazda ellen! Rajna Miklós 97.92 százalékkal védett.

2020.02.08 13:44:46

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Hiába a több helyzet, csak a ráadásban tudta legyőzni ellenfelét a magyar jégkorong-válogatott.

2020.02.07 20:11:10

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mennyit adtak hozzá a honosított játékosok a magyar hokisikerekhez?

2020.02.05 15:32:58

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

A Magyar Jégkorongszövetség egykori elnökét tavaly a Hírességek Csarnokába választották.

2020.02.04 21:08:19

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A nemzeti érdek, a címeres mez és hasonlók nehezen beárazható fogalmak.