Jégkorong: a rocklegenda fia hazája elitligájába igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 17:33
null
Rod Stewart és Rachel Hunter is büszke a hokis csemetére (Fotó: BBC)
Nem követte a labdarúgóként a profi élet küszöbére jutó apja nyomdokait, mégis eljutott a brit elitligába Liam Stewart, a 71 éves skót rocklegenda, Rod Stewart 21 éves fia, akire jégkorongozóként figyeltek fel.

LiamLondonban született, háromévesen anyjával, Rachel Hunterrel Dél-Kaliforniába költözött, és ott szerette meg a hokit. Édesanyja 1999-ben szakított Rod Stewarttal, hivatalosan 2006-ban váltak el, a modell ezt követően az LA Kingsben játszó Jarret Stoll menyasszonya lett – a nála 21 évvel idősebb párját egy nála 15 évvel fiatalabbra cserélte…

Liam az iskolai csapatok után az előző idényben az észak-amerikai harmadik vonalnak számító ECHL-ben szereplő Alaska Aces játékosa volt, 13 meccsen játszott, mielőtt megsérült. A brit válogatottat az U20-as korosztályban már képviselte.

A brit elitligában az előző szezont a hatodik helyen záró, 2003 és 2010 között öt bajnoki címet szerző Coventry játékosa lett.

„Az apám imádja a hoki intenzitását, még ha nem is annyira, mint a focit. Annyira nem is érti, de a meccs előtt elmondom neki, csak arra figyeljen, hogy annak a csapatnak a gólját ünnepelje, amelynél én játszom – mondta Liam Roid Stewartról, aki a Celtic és a skót válogatott rajongója, és az angol Brentfordnál közel került ahhoz, hogy profi szerződést kapjon. – Másfél órára lakik a csarnoktól, bármikor eljöhet a meccsünkre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik