Jégkorong: a „Montreal Canadiens” nyerte a II. Tüske-kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 16:09
null
A résztvevők az éremosztás után
A Kanadai Magyar Hokiklub szervezésében az elmúlt hétvégén második alkalommal rendezték meg a Tüskecsarnokban a Tüske Kupát, amelyen U10-es és U12-es csapatok csaptak össze egymással – méghozzá az NHL-ben szereplő csapatok mezeit, neveit viselve.

Európában a Tüske Kupán kívül még egy hasonló rendezvényen vehetnek részt az utánpótláskorú játékosok: a svájci Fribourg városában is ugyanígy NHL-engedéllyel az észak-amerikai jégkorongbajnokságban szereplő csapatok mezeiben a játékosok, s ezeket a felsőket aztán haza is vihetik. A tornán hét magyar csapat mellett a szlovén HKMK Bled is részt vett.

A szombati és vasárnap délelőtti csoportmeccseket követően vasárnap délután jöttek a helyosztók. Végül a tornát a Montreal Canadiens mezében lévő csapat nyerte, a döntőben a Calgary Flamest legyőzve.

A torna végén 12 különdíjat osztottak ki. Ajándékkal és kupával díjazták minden csapat legjobb játékosát valamint a torna gólkirályát, legjobb kapusát, legtöbb pontot szerző játékosát és a legjobb hátvédet.

A díjakat Kóger István a KMH Utánpótlás Szakmai Igazgatója, Gebei Péter Játékvezető Mentor és Jari Risku a KMH EWHL női csapatának vezetőedzője adta át. A gyerekek vidáman és sok tapasztalattal gazdagodva indultak haza az ajándékba kapott mezeikkel.

Helyezések:
1. helyezett: Montreal Canadiens
2. helyezett: Calgary Flames
3. helyezett: Tampa Bay Lightnings
4. helyezett: Ottawa Senators
5. helyezett: Chicago Blackhawks
6. helyezett: New York Rangers
7. helyezett: Toronto Maple Leafs
8. helyezett: Vegas Golden Knights

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik