MTI 2020.04.05 19:30 Frissítve: 2020.04.07 08:47

Jégkorong: a Ferencváros edzője nem változtatna a kereten

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

 

Fodor (feketében) igyekszik állandóságra törekedni (Fotó: Koncz György)

Az FTC-Telekom a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárult idényben – a párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva – az SC Csíkszeredával megosztva lett az Erste Liga győztese, egyben megszerezte a magyar bajnoki címet is.

„Nem tudunk mást tenni, olyan távra tervezünk előre, amilyenre a mostani lehetőségek szerint tudunk, és olyan feltételek szerint, amelyek jelenleg fennállnak körülöttünk. Nem titok, hogy rengeteg a kérdőjel a ligával kapcsolatban is, és még abban sem lehetünk biztosak, milyen csapatok és milyen feltételrendszerek között tudnak majd versenyezni, ha újra visszatér az élet a normális kerékvágásba″ – fogalmazott a klub honlapján Fodor Szabolcs.

Leszögezte: a „győztes csapaton ne változtass!″ elv jogosságát igazolta együttese idei teljesítménye, és ennek szellemében dolgoznak a továbbiakban.

„Szeretnénk együtt tartani ezúttal is a keret nyolcvan-kilencven százalékát, azért csak ennyit, mert ahogy tavaly, úgy idén is benne van a pakliban néhány változás – ez akár szakmailag, akár anyagi szempontok szerint is indokolt lehet″ – fejtette ki. Hozzáfűzte: nagy jövés-menésre ezúttal sem számít.

„Tudjuk, hogy a magyar jégkorongban nehéz hosszú távú szerződéseket kötni, de mi most is az állandóságra törekszünk, próbáljuk a kialakult erős magot együtt tartani, és akár olyan játékosokkal erősíteni, akiknek a stílusa beleillik a szakvezetés által elképzelt koncepcióba, és a segítségünkre lehetnek a céljaink elérésében″ – nyilatkozta.

Hangsúlyozta, ahogy a Ferencváros, úgy a liga, valamint a szövetség képviselői is arra törekszenek, hogy minél hamarabb újraindulhasson a hokiélet, és folytatódjon a liga és a magyar klubjégkorong elmúlt években tapasztalható fejlődése.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.