Jégkorong: a Dab.Docler célja kinőni a magyar-román bajnokságot

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 15:48
A Dab.Docler szándéka, hogy minél magasabb színvonalú versenyzési lehetőséget biztosítson az elsősorban Dunaújvárosban született jégkorongozóknak – mondta Azari Zsolt, a klub ügyvezetője a csapat honlapjának, a dabdocler.hu-nak adott interjújában. A dunaújvárosi csapat szakmai célja, hogy a következő szezonban kinője a közös magyar-román bajnokságot.
„Egy biztos, tartom magam a meghirdetett célokhoz, így elsősorban a Dunaújvárosban született, a dunaújvárosi jégpályán felnövő jégkorongozóknak próbálok minél magasabb színvonalon versenyeztetési lehetőséget biztosítani a felnőtt csapatban" – nyilatkozta Azari Zsolt.

Sokszor felvetődött a kérdés, hogy mi az útja a Mol-ligában kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatoknak, valamint, hogy mi legyen a pontvadászat jövője. Azari Zsolt egyelőre a közös magyar-román bajnokságra szeretne koncentrálni: „Úgy látom, hogy egyelőre a mi csapatunknak tökéletesen megfelel a Mol-liga szintje. Ettől függetlenül az idei év szakmai célja egyértelműen az, hogy nőjük ki a Mol-ligát! Erősíteni kell a magyar-román közös bajnokságot, mert egyelőre ez az egyetlen reális esélyünk a már elért szint megtartására."

A csapat egyelőre nem egyezett meg a tavalyi vezetőedzővel, J. P. MacCallummal, akinek kell döntenie, hogy megfelelő kihívás-e számára a továbbiakban a Dab.Docler irányítása.

A légiósok közül Peter Sevela nagy valószínűség szerint marad Dunaújvárosban. Azoknak a magyar jégkorongozóknak, akik iránt a hírek szerint a Sapa Fehérvár AV 19 érdeklődik, élő szerződésük van az újvárosi együttessel.

„Magosi Bálintnak, Galanisz Nikandrosznak és Orbán Attilának élő szerződése van a Dunaújvárosi Jégkorong Kft.-vel. Természetesen nem zárkózunk el a játékosok játékjogának eladásától, de mint egy gazdálkodó szervezet vezetője, köteles vagyok gazdálkodni a meglévő vagyonunkkal" – nyilatkozta Azari Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik