Jégkorong-vb: Gyerünk, gyerekek! – így dübörög a magyar induló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 11:08
Így szól a magyar jégkorong-válogatott idei vb-indulója, amiben az Ignite, a Fish!, a Hősök, a Supernem és a Wellhello tagjai buzdítják a májusi, oroszországi világbajnokságon szereplő legjobbjainkat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15., péntek (Budapest, Tüskecsarnok): Ausztria
Április 16., szombat (Bécs): Ausztria
Április 20., szerda (Budapest, Tüskecsarnok): Szlovénia
Április 29., péntek (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

„Az előzetes jegyfoglalások és a hozzánk beérkezett információk alapján körülbelül ezer magyar szurkolóra számítunk a világbajnokságon – mondta el a Nemzeti Sport Online-nak Kovács Zoltán főtitkár. – Valószínű a nyitó hétvégén, Szlovákia és Kanada ellen lesznek ennyien, utána viszont ötszáz-hatszáz fő maradhat kint. A második hétvégén ismét bővülhet a létszám. Sajnos a jegyértékesítés eléggé kaotikusra sikerült a szervezők részéről. Külön-külön mérkőzésekre csak elég későn, március végétől lehetett jegyeket venni. A labdarúgó-válogatott Eb-részvétele is hatással volt a magyar sportbarátokra. Franciaországban a legolcsóbb meccsjegy tíz euróval kevesebb, mint a hoki-világbajnokságon. Nem beszélve az egyéb szervezési nehézségekről – utazás, szállás, vízum –, és összességében a büdzsé is húzósabb. Ettől függetlenül a szövetség és a válogatott is számít a magyar szurkolókra, akik a válogatott iránti elkötelezettségüket, szeretetüket már annyiszor bizonyították. Lehet, hogy szám szerint kevesebben lesznek, mint voltak hét évvel ezelőtt Zürichben, de biztosak vagyunk benne, hogy a lelkesedésük ugyanolyan lesz.”

A magyar válogatott idén az elit-vb B-csoportjában játszik május 7-étől Szentpéterváron, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfele május 16-ig. Mivel a 2017-es elit-vb-t Franciaország és Németország rendezi – mindkettő a mi csoportunkba került –, idén védettséget élvez, tehát nem eshet ki. Így ha Franciaország vagy Németország lenne a B-csoportunk utolsója, mi pedig az utolsó előttiek, összevetnének minket az A-csoport utolsó előttijével, és amelyikünk a rosszabb, az esik ki az A-csoport utolsójával. Ha a saját csoportunkban utolsók leszünk, kiesünk, ha viszont a hatodik vagy annál jobb helyen végzünk, akkor bennmaradunk.

Szurkolói infókapszula, csoportbeosztások, menetrend – tudnivalók a 2016-os oroszországi hoki-vb-ről!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik