Jégkorong: 100 mp alatt kaptunk hármat, lengyel siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.08. 20:46
null
A második harmaddal akadtak gondok, de küzdött a magyar csapat (Fotó: Mirkó István)
A magyar jégkorong-válogatott 6–4-es vereséget szenvedett Lengyelországtól a Négy nemzet tornáján. A káposztásmegyeri mérkőzésen a második harmadban játszott nagyon rosszul Rich Chernomaz együttese: volt olyan száz másodperc, amely alatt három gólt kapott.

Tisztában voltunk azzal, hogy a Dél-Korea elleni mérkőzés után Lengyelország már nagyobb falat lesz a magyar hokiválogatott számára a Négy nemzet tornáján. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, Aron Chmielewski már a hetedik percben megszerezte a vezetést „jó barátainknak".

Ennek ellenére kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész, amelyben az utolsó öt percre pörögtek föl az események. Vas János egyenlített a 16. percben, ami után még két gól született a játékrészben. A magyar kapuban ezúttal Duschek Dávid kezdett, a Miskolci Jegesmedvék kapusa azonban kissé izgulhatott első válogatott meccsén. A lengyelek második gólja például egy nem túl jó távoli lövésből született, ami sajnos átcsorgott a kapusunkon.

Az első harmad végén azonban még egyenlítettünk, egy emberelőnyt sikerült szépen végigjátszani, a kapu előtti keresztpassz után Sikorcin Ladiszlav emelt közelről a kapuba.

A második játékrészről viszont jobb lenne nem is írni semmit, mivel ritkán látható összeomlást produkált a magyar csapat. Chmielewski újabb gólja után már Bálizs Bence érkezett a kapuba, de sajnos az elején alig találkozott a koronggal. A lengyelek a 30. és a 32. perc között (összesen 100 másodperc alatt) három gólt ütöttek úgy, hogy átkorcsolyáztak a mieinken, sokkal gyorsabbak, lendületesebbek voltak. Chmielewski megszerezte harmadik találatát is, mellette Krzysztof Zapala és Grzegorz Pasiut vette be a magyar kaput.

„Kikaptunk, de sokkal jobb csapat a magyar a lengyelnél”

A második harmad kezdetére így már 6–2-es hátrányban voltunk, s csak reménykedtünk, hogy nem gurul tovább a lengyel henger a harmadik harmadban. Szerencsére stabilizálni tudtuk a játékunkat, Bálizs már mindent megfogott, és még helyzeteket is kialakítottunk.

Aztán váratlanul még vissza is jöttünk a meccsbe. Válogatottunk Karol Csányi és Sofron István emberelőnyös találatával 6–4-re zárkózott fel. A hajrában azonban újabb gólt már nem született, pedig a végén még a kapust lehozva is próbálkoztunk.

Fennállásunk 40. vereségét szenvedtük el Lengyelországtól, amely az utolsó játéknap eredményétől függetlenül megnyerte a tornát.

NÉGY NEMZET TORNÁJA
2. FORDULÓ
LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–4 (2–2, 4–0, 0–2)
Káposztásmegyer, 2000
néző. V: Benvegnu (olasz), Csang Szuk Kuk (dél-koreai), Gangel, Berger (mindkettő magyar)
LENGYELORSZÁG: Odrobny – Dutka, Dronia, Kapica (1), Zapala 1, Kolusz (1) – Pociecha 1, Dabkowski, Pasiut 1 (1), Kowalowka (1), Laszkiewicz – Wajda, Wanacki, Dziubinski, Baginski, Wronka – Bryk, Rompkowski, Witecki (1), Galant (1), Chmielewski 3.
MAGYARORSZÁG: Duschek (Bálizs) – Vas M. (1), Mestyán, Sofron 1 (2), Hári J. (3), Metcalfe (1) – Tokaji, Reiter, Dubek (1), Sikorcin 1, Benk – Szirányi B., Gőz, Rafaj, Vas J. 1, Csányi 1 – Hüffner, Martine, Sárpátki, Nagy K., Turbucz.
Gólok. 6:38: Chmielewski (Pasiut – emberelőny, 1–0). 15:30: Vas J. (Hári J., Sofron, 1–1). 18:30: Pociecha (ee., 2–1). 19:53: Sikorcin (Metcalfe, Dubek – ee., 2–2). 23:50: Chmielewski (ee., 3–2). 29:32: Zapala (Kolusz, Kapica, 4–2). 30:27: Pasiut (Kowalowka, 5–2). 31:12: Chmielewski (Galant, Witecki, 6–2). 52:40: Csányi (Hári J., Sofron – ee., 6–3). 56:15: Sofron (Vas M., Hári J. – ee., 6–4)
A másik mérkőzésen: Dél-Korea–Olaszország 4–3 – szétlövéssel
Az állás: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Dél-Korea 2, 4. Olaszország 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik