Ismét nyert, hétfőn már bajnok lehet a DAB

Vágólapra másolva!
2012.02.19. 20:55
null
Már csak egy győzelemre a bajnoki címtől a DAB (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Mol Liga döntőjének harmadik mérkőzését is megnyerte a Dab.Docler (ezúttal 3–2-re), így 3–0-ra alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állását. A következő meccset holnap rendezik, így a DAB hétfőn akár már bajnok is lehet.

A „hagyományoknak megfelelően” kezdődött a Mol Liga döntőjének harmadik felvonása. Az előző két mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a most hazai jégen szereplő Miskolc szerezte meg a vezetést – már az 53. másodpercben. Martin Saluga találatánál emberelőnyben voltak a hazaiak, Lubos Velebny ugyanis egészen a 42. másodpercig bírta, hogy ne állíttassa ki magát.

A második mérkőzésen kialakuló tömegbunyó miatt parázs összecsapásra, és forrongó játékosokra lehetett számítani, ehhez képest a következő tíz percben egyetlen játékost sem kellett kiállítani. Persze az utolsó nyolc percben azért jöttek a kétperces figyelmeztetések, de egyik oldal sem tudott élni az emberelőnyös szituációjával.

A döntő eddigi mérkőzésein a DAB hiába került hátrányba, nagyon hamar megfordította a mérkőzést. Most azonban csak nem akart összejönni az egyenlítés Stephan Lundh együttesének. A második harmad vége előtt fél perccel aztán csak sikerült bevenni a hazai kaput.

Szappanos Dávid közeli próbálkozását elsőre még védte Budai Krisztián, de a kipattanót már értékesítette az újvárosi játékos. A Dab.Docler a gól előtti percekben óriási fölénybe került, így érett már az egyenlítő találat.

A lelkes miskolci közönség buzdítását élvező Jegesmedvég azonban nem estek össze, és a harmadik harmad elején ismét megszerezték a vezetést: Nagy Gergő távoli kapáslövése azonban nem ért győzelmet. A DAB ugyanis a folytatásban fordított....

Alig két és fél perccel később Somogyi Balázs egyenlő létszámnál egyenlített, majd Peterdi Imre egy pimasz és/vagy szerencsés találattal a győzelmet is kicsikarta.

A párharc negyedik, és könnyen lehet, hogy az utolsó mérkőzése holnap 18.15-kor kezdődik a Miskolc otthonában.

JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JJSE–DAB.DOCLER 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)
Miskolc, 1800 néző. V: Kovács B., Halassy, Soós, Bedő
MISKOLC: Budai K. – Budai R., Jarábek (1), Rafaj, NAGY G. 1, Bonar (1) – Láda P., Chmelo, Sijka (1), DUBEK (1), SALUGA 1 – Urbán, Orosz, Ritó, Szilágyi, Popovics. Edző: Kjell G. Lindqvist
DAB: SEVELA – Kiss Dániel (1), Pozsgai (1), PETERDI 1, Vaszjunyin (1), Hegyi Á. Z. – Velebny, Tőkési, Papp V. (1), GALANISZ (1), Pavuk – Hüffner, Hegyi Á., SOMOGYI B. 1, Gröschl (1), Szappanos 1 – Virág T., Szabados, Erdélyi P. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 8, ill. 18 + 10 perc fegyelmi (Gröschl)
MESTERMÉRLEG
KJELL G. LINDQVIST: – Kitűnő teljesítményt nyújtottunk, úgy érzem, hogy mi voltunk jobbak, ám rengeteg helyzetet puskáztunk el, ráadásul elkerülhető gólokat kaptunk, ezért veszítettünk.
STEPHAN LUNDH: – Megint azzal nyertünk, hogy erősebbek voltunk a harmadik harmadban. Látszik a fiúkon az elvégzett munka, hiszen tizenöt órányi buszozás után is így tudtak végighajtani.
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a DAB javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik