Hazánk rendezi a 2011-es divízió 1-es vb-t

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 15:57
null
Hazai pályán juthat vissza az A-csoportba a magyar válogatott (Fotó: NS-archív)
A Nemzetközi Jégkorongszövetség mai kongresszusán eldőlt, hogy Magyarország rendezheti a 2011-es divízió 1-es világbajnokságot. A korábbiakkal ellentétben már nem a teljes kongresszus, hanem csak az elnökség és a részt vevő országok szavazhattak, és számunkra kedvező döntés született.

A magyarországi világbajnokságot 2011. április 17. és 23. között a budapesti Papp László Sportarénában rendezik meg. A mieink házigazdaként az A-csoportba feljutásért szállnak harcba, csoportellenfelünk Olaszország, Japán, Hollandia, Dél-Korea és Spanyolország lesz.

A hat csapat közül a csoportgyőztes kvalifikálja magát a 2012-es, Finnországban és Svédországban rendezendő A-csoportos világbajnokságra.

Magyarország korábban három alkalommal, 2002-ben (Dunaújváros és Székesfehérvár), 2003-ban (Budapest, Papp László Aréna) és 2005-ben (Debrecen) rendezett divízió 1-es tornát, de egyik alkalommal sem diadalmaskodott.

STUDNICZKY: VAN ESÉLY A FELJUTÁS KIHARCOLÁSÁRA
 

„Senki más nem pályázott rajtunk kívül, ezzel együtt is nagyon jól sikerült a magyar prezentáció – nyilatkozta az MTI-nek Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke. – Hangsúlyozni kell, hogy ez egy nagyon erős csoport, de otthon van esély a feljutás kiharcolására. A magyar csapat megérdemli, hogy saját közönsége előtt játszhasson világbajnoki meccseket, a drukkerek pedig megérdemlik, hogy itthon szurkolhassanak ennek a szeretni való együttesnek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik