Hazai pályán nyert a Ferencváros és az Újpest

Vágólapra másolva!
2011.09.23. 22:20
null
A Miskolc először maradt pont nélkül a szezonban, ez pedig az FTC érdeme (Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Címkék
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában a Ferencváros és az Újpest egyaránt pályaválasztóként aratott háromgólos győzelmet a Miskolc, illetve a Fehérvár farm ellen.

Az FTC az első harmadban két gyors góllal adott magának jó alaphangot a folytatásra, majd a második játékrész elején tovább növelte az előnyét. A vendégek ugyan kisvártatva szépítettek, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, nem úgy a házigazdák. A miskolci kaput védő Budai Krisztián a hajrá perceiben lekorcsolyázott, így Borbás Gergely fél perccel később üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést.

A Ferencváros így némi elégtételt vett a 7–1-es, miskolci vereségért és a harmadik győzelmét aratta. A másodikat Pesterzsébeten, ahol még nem veszített pontot. A Jegesmedvék az első találkozójukat veszítették el a rendes játékidőben és maradtak így pont nélkül.

Az Újpest hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata ellen. Gól nélküli első harmadot követően a házigazdák két góllal megléptek, de még a második felvonásban szépítettek a vendégek. Utóbbiak kedélyét a harmadik játékrész elején két gyors góllal hűtötték le a lilák, akik a héten másodszor nyertek a fehérváriak ellen, hétfőn idegenben diadalmaskodtak 6–4-re.

A HSC Csíkszereda túlórás győzelmet aratott hazai környezetben a Brasov ellen. A vendégek 2–1-re, majd 4–2-re is vezettek, de a harmadik harmadban két góljukkal hosszabbításra mentették a mérkőzést a házigazdák, Becze Tihamér pedig a szétlövést négy másodperccel megelőzve eldöntötte a találkozót. A HSC harmadik győzelmét aratta, az elsőt túlórában, a brassóiak a negyedik vereségüket szenvedték el.

JÉGKORONG, MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
FERENCVÁROSI TC–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Pesterzsébet, 450 néző. V: Varjú, Bedő, Soós M.
FERENCVÁROS: RACKO – Hajdú, Székely Mádai, Berta, BORBÁS 1 (1), Kiss G. (1) – Géczi, Bontovics, JÁNOSI (1), Nagy L., Feil 1 – Wéber, HIETAMAKI 1 (1), Sivonen (1), Schellin 1, Heikkinen. Edző: Dobos Tamás
MISKOLC: Budai K. – JARABEK 1, Lindgren, Fodor Sz., Dubek, BONAR – Láda P., Chmelo, Saluga, Rafaj, Sijka – Budai R., Urbán, Szilágyi (1), Popovics, Ritó. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 22 perc, ill. 18 perc
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: – Jól kezdtünk, az első tíz percben egyértelműen mi irányítottunk, s megalapoztuk a meccs hangulatát. A második harmadban elkezdtünk kapkodni, s belement a csapat a provokációba. A végén aztán az üres kapus gól után egyértelművé vált a győzelmünk.
Greg Lindqvist: – A jó szezonkezdet után talán elhitte a csapat, hogy könnyű lesz, pedig keményen kell dolgozni. Ma is megvoltak ugyan a lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Egy góllal pedig nem lehet meccset nyerni. A Fradi pedig jól korcsolyázott és végig jól küzdött.
ÚJPEST–SAPA FEHÉRVÁR AV19 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
Megyeri út, 150 néző. V: Nagy A., Németh M., Pálkövi
ÚJPEST: HAJEK – Svasznek (1), Dorner, Roczanov 1, GERGELY CS. 1 (1), Virág Csaba (2), – Zalavári, Vígh, Szajbert P., Gergely Zs. (1), Szirányi D. 1 – Kukucka, TOLNAI, Dömötör (2), Jankovics (1), Pichler 1 – Ódry. Edző: Ancsin János
FEHÉRVÁR: Pleszkán – Erdélyi, Varga A., Hajós, Kiss D., Meretei – Hetényi, Orbán A., Tóth G., Farkas T. (1), NÉMETH A. 1 – Dósa, Árkovics (1), Németh Á., Horváth D., Soltész – Reiter. Edző: Kóger István
Kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: – Legutóbb szerencsével nyertünk Fehérváron, ma azonban fegyelmezetten és jól játszottunk, így megérdemelt győzelmet arattunk.
Kóger István: – Legutóbb az Újpest szerencsével nyert otthonunkban, ma azonban sokkal jobban akarták a győzelmet, végig fegyelmezettebben, és agilisabban játszottak nálunk.
HSC CSÍKSZEREDA–C. FENESTELA BRASSÓ 68 5–4 – h.u. (1–2, 1–2, 2–0, 1–0)
Csíkszereda, 1000 néző. V: Gergely, Rédai, Péter
HSC: Ruczuj – Hruby, Góga (1), NOVÁK 2 (1), Péter L. (1), Mihály (1) – Nagy I., Molnár Sz., MOLDOVÁN, Petres (1), Szőcs 1 – KÓSA 1 (1), Bors, BECZE 1, Virág, Molnár Zs. – Flinta, BÁLINT A., Tranca, Bíró T. Edző: Nagy Béla
BRASSÓ: Fülöp Rajmond – VARGA, Nagy Cs. 1, Zsók (1), Basilidesz (1), Péter R. – Filip (1), Laczkó, Borsos, Pál, FODOR 1 (1) – Dávid, Adorján, BÁLINT ZS. (2), Lőrincz, IMECS 2 (1) – Veress, Antal. Edző: Antal Előd
Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc + fegyelmi büntetés (Adorján)
MESTERMÉRLEG
Nagy Béla: – Az első két harmad nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ám a harmadik játékrészben már belelendültek a fiúk a játékba, és sikerült egyenlítenünk, a hosszabbításban pedig remek volt az összpontosításunk. Örülünk a két pontnak, de jobb is lehetett volna.
Antal Előd: – A játékvezetőket nem szidhatom, ezek után megköszönöm az ellenfélnek a meccset.
AZ ÁLLÁS
1. DAB 6 4 1 1 30–13 14
2. Miskolc 5
3 1 1
23–11 10
3. Fehérvár 7 2 2 3
25–26 10
4. Csíkszereda 4
2 1
1 16–8 9
5. Ferencváros 6
3 3 19–26 9
6. Brassó 6 2 1
3 23–23 7
7. Újpest 5
2 3 14–28 6
8. Steaua 5 1 4 14–29 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik