Háromszor egyenlített a címét megvédő DAB

Vágólapra másolva!
2011.01.30. 18:42
null
A végén ismét az újvárosiak örülhettek (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Sorozatban harmadszor nyerte meg a jégkorong Magyar Kupát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, amely a miskolci döntőben 5–3-ra nyert a Vasas ellen.

 

A szombati elődöntőben a Dunaújváros nagyrészt Peter Sevela remeklésének köszönhette a Miskolc elleni győzelmét, a kapust ugyanis egyszer sem tudták mattolni a házigazdák. A fináléban azonban a Vasasnak ez már a hatodik percben összejött. Marko Mäkinen emberelőnyből volt eredményes, csakúgy, mint Lukás Martinka, aki a 14. percben egalizált.

A második harmadból mindössze 13 másodperc telt el, amikor a Vasas ismét megszerezte a vezetést, Lubomír Sabol passzát követően Berta Ákos talált be közelről.

Ezt követően rövid időre „befagyott" az eredmény, hogy aztán másfél perc alatt háromszor is megrezdüljenek a hálók. A sorminta nem módosult, az Acélbikák egyenlítettek – méghozzá emberhátrányban –, majd egy angyalföldi gól következett (Fodor Szabolcs lehetetlen szögből lőtt a kapuba), végül, immár harmadszor, megint eltüntette egygólos hátrányát az Újváros.

A harmad végén új helyzet állt elő: a mérkőzés során először a címvédő került előnybe, Papp Viktornak köszönhetően.

A találkozón Tyler Metcalfe nevéhez fűződött az első, és mint kiderült, az utolsó duplázás, a DAB kanadai szélsőjének második találatával alakult ki először kétgólos különbség valamelyik fél javára. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így az 5–3-ra diadalmaskodó Dunaújváros egymás után másodszor is megvédte a címét.

 JÉGKORONG MK
DÖNTŐ
Dab.Docler–Vasas 5–3 (1–1, 3–2, 1–0)
Miskolc, 350 néző. Vezette: Kincses, Haszonits, Soós, Németh M.
DAB: SEVELA – Tőkési, Hegyi Á., METCALFE, MACSWEYN, Azari – Lencsés, M. VARGA, Magosi, Galanisz, Virág T. – Martinka, Kiss D., Mestyán, PAPP V., Kiss Á. – Jonkl, Szilassy, Papp Cs., Győri
VASAS: Rajna – Nagy R., Kangyal, Berta, Gröschl, Sabol – SZIRÁNYI B., Sille, Gergely Cs., MÄKINEN, FODOR SZ. – Svasznek, Hüffner, Somogyi, Martz, Pavlis – Szajbert K., Hardi, Fodor Cs., Popovics
Gólok: 5:49: Mäkinen (Fodor Sz. – emberelőny, 0–1). 13:36: Martinka (Papp V., M. Varga – ee., 1–1). 20:13: Berta (Sabol, Gröschl, 1–2). 28:30: Metcalfe (Papp V. – embrehátrány, 2–2). 29:09: Fodor Sz. (Gergely Cs., Mäkinen – ee., 2–3). 30:02: M. Varga (Metcalfe, Azari, 3–3). 38:41: Papp V. (Tőkési, Hegyi – ee., 4–3). 40:38: Metcalfe (MacSweyn, 5–3)
Kiállítások: 18, ill. 16+végleges fegyelmi (Gergely Cs.)
MESTERMÉRLEG 
J. P. MACCALLUM: – Nagyon boldog vagyok! Kemény volt a Mol-liga vége, jól jön a siker. Én csakis nyerni szeretek, úgyhogy az ob I-ben sincs más célom. Sevela igen meggyőzően védett a hétvégén térdműtétje után, de az egész csapat kitett magáért a döntőben.
RISTO KURKINEN: – Túl sokat hibáztunk, könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek: akárhányszor megszereztük a vezetést, a következő támadásból vagy cseréből egyenlítettek. Nem elég az alapszakaszban nyerni, meg kell tanulnunk a rájátszásban is.

 

A VÉGEREDMÉNY

Kupagyőztes: DAB.Docler (Azari Zsolt, Becze Zoltán, Galanisz Nikandrosz, Győri Tamás, Hegyi Ádám, Jonkl László, Lencsés Tamás, Kiss Ákos, Kiss Dániel, Magosi Bálint, Lukas Martinka, Mestyán István, Tyler Metcalfe, Papp Csaba, Papp Viktor, Pozsgai Tamás, Peter Sevela, Szilassy
Zoltán, Tőkési Lajos, Milan Varga, Virág Tamás; edző: J. P. MacCallum)

2. Vasas

3. FTC-OrangeWays

4. Miskolci JJSE

5. Sapa Fehérvár AV 19 farm

6. Újpest, 7. MAC Népstadion

KÜLÖNDÍJAK

Legjobb kapus: Peter Sevela (Dab.Docler)

Legjobb hátvéd: Szirányi Bence (Vasas)

Legjobb csatár: Kurt MacSweyn (Dab.Docler)

Legeredményesebb játékos: Fodor Csanád (Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik