Győzelemmel emlékezett Ocskayra a Volán

Vágólapra másolva!
2009.09.05. 18:33
Címkék
Megható megemlékezéssel kezdődött a március 24-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Ifjabb Ocskay Gábor emlékére szervezett torna, amely első mérkőzésén a Sapa Fehérvár AV19 hátrányból fordítva nyert 5–1-re a szlovén Tilia Olimpija Ljubljana ellen. A magyar bajnokcsapat vasárnap este a kupa döntőjében a ma esti Graz 99ers–Vienna Capitals mérkőzés győztesével játszik majd.

 

Győzelemmel emlékezett Ocskayra a Volán (Fotó: Mirkó István)
Győzelemmel emlékezett Ocskayra a Volán (Fotó: Mirkó István)

A 15.45-re kiírt kezdési időpontban a klub utánpótlás játékosai sorakoztak fel a palánk mellett, de mire a Sapa Fehérvár AV19 külön erre az alkalomra készített mezben bekorcsolyázott, már a Tilia Olimpija Ljubljana játékosai is a kék vonalon álltak.

Eközben a kezdőkörben Ifjabb Ocskay Gábor fényképét helyezték el, majd FankaDeli „Ki tudja, melyikben?" című zeneszáma következett egy vers és Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorongszövetség elnöke beszéde előtt. Végül az Alba Volán Zrt. elnöke, a klub társelnöke, az Ifjabb Ocskay Gábor emléktorna szervezőbizottsága vezetője, Tóth István hivatalosan is megnyitotta az eseményt.

Maga a mérkőzés lassan indult be, bár a Ljubljana legelső emberelőnyéből 17 másodperc alatt vezetéshez jutott (0–1). Potyagóllal még az első harmadban egyenlített azonban az AV, pontosabban Ocskay évtizedes sortársa, Palkovics Krisztián (1–1), aki aztán kapuvasat is lőtt szólója végén.

A fordulás után Vas Márton révén az eredmény is gyorsan változott (2–1), majd a Fehérvár is kihasználta a maga fórját: szép adogatás végén Tokaji Viktor emelt a hálóba (3–1). Felpörgött a meccs, kis csetepaté után hirtelen 14 pernyi büntetést osztottak ki a bírók és általánosságban is több lett az ütközés.


Mihály Árpád találatával már három volt közte (4–1) és a székely csatár tiszteletére a „Piszkáld ki!" kezdetű nóta is elhangzott, majd Jobb Dávid kerekítette tovább az eredményt (5–1). Emellett durvulni kezdett a meccs, tízperces és öt plusz végleges fegyelmi büntetéseket is kiutaltak, Hegyi II Ádám még bunyóba is keveredett.

A vége azonban békés lett, az érthetően nehéz kezdés után az AV látványos játékkal simán nyert és a mai második mérkőzés győztesével játszik holnap este.

A nap másik mérkőzése, a Graz 99ers-Vienna Capitals meccs 19.00-kor kezdődik.

MESTERMÉRLEG

JARMO TOLVANEN, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője: Az első harmadban fejben még nem volt ott a csapat, érződött, hogy a megemlékezés mélyen érintette a fiúkat. A második játékrész már tetszett, koncentráltan és szellemesen játszottunk, míg a záró húsz percre némiképp fogyott a figyelmünk, ennek ellenére igen elégedett vagyok a látottakkal.

 

OCSKAY GÁBOR EMLÉKTORNA

Sapa Fehérvár AV19–Tilia Olimpija Ljubljana (szlovén) 51 (11, 30, 10)

Székesfehérvár, 1700 néző. Vezette: Gebei, Kincses, Németh M., Nagy A.

Kiállítások: 17+végeleges fegyelmi (Hegyi II Á.), ill. 19+10 perc fegyelmi (Pance)+végleges fegyelmi (Mitchell)

Fehérvár: Satosaari – Horváth A., Tokaji, Palkovics, Elomo, Mihály - Ackeström, Jobb, Vas J., Fekete, Kovács Cs. – Ondrejcík, Alen, Sofron, Vas M., Ladányi – Maklári, Hegyi II Á., Nagy G., Benk

Ljubljana: Maracle – Kuznik, Mitchell, E. Pance, Golicic, Music – Werner, Tavzelj, Kralj, Banham, Vucurevic – Cvetek, Berlisk, Hocevar, Ropret, Muric - Groznik, Z. Pance, Scap, Sefic

Gólok. 2:26: Pance (Mitchell, Banham - emberelőny, 0–1). 15:32: Palkovics (Mihály, Elomo, 1–1). 21:50: Vas M. (Vas J., Benk, 2–1). 23:57: Tokaji (Palkovics, Elomo - ee., 3–1). 36:51: Mihály (Palkovics, 4–1). 42:04: Jobb (Vas M., Palkovics, 5–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik