MTI 2020.08.03 17:17 Frissítve: 2020.08.03 17:48

Erste Liga: vésztervként mégis nevezett a DVTK Jegesmedvék

Noha tervei szerint a következő idényben is a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, vésztervként nevezett az Erste Ligára is.

A DVTK Jegesmedvék benevezett az Erste Ligára (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Technikailag eldőlt, hogy a szlovák ligában fogunk szerepelni, de a négyoldalú szerződés aláírására még nem került sor a két szövetség, a liga és a klub között” – mondta az M1 aktuális csatornának Egri István, a miskolci hokiklub elnöke, aki hozzátette biztonság kedvéért neveztek az Erste Ligára is.

A sportvezető szerint a csapat magyar magja majdnem teljes, a légiósokról pedig a hónap végén döntenek, amikor megérkezik a kanadai vezetőedző, Dave Alisson. A célkitűzés elmondása szerint nem változott az előző két évhez képest, azaz a rájátszásba jutás.

Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára arról beszélt szintén az M1 aktuális csatornának, hogy „reális akadálya jelenleg nincs” a DVTK szlovákiai szereplésének, de ha bármilyen vis maior körülmény megakadályozza, akkor az elnökség közreműködésével megoldást kell találni, hogy a csapat versenyezhessen.

Az MJSZ tisztségviselője elárulta, az Erste Liga szeptember 11-én indul, korábban mint a környező országok bajnokságai, mivel ha a vírushelyzet kedvezőtlenül alakul, akkor is legyenek már lejátszott meccsek. Hozzátette, Románia jelenleg sárga besorolású ország, így az erdélyi csapatok, vagy a légiósok beutazása problémát jelenthet, de arra készülnek, hogy ez nem lesz így az egész szezon során, viszont az elején emiatt előfordulhat, hogy a magyar csapatok és az erdélyi együttesek is egymással játszanak majd.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.