Erste Liga: verekedés után simán nyert a DVTK Brassóban

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.20. 20:46
null
Simán nyert a DVTK Brassóban (Fotó: Nagy Gábor Sándor)
A DVTK tömegverekedéssel tarkított meccsen 5–2-re győzte le a Brassót, míg a Budapesti Jégkorong Akadémia hosszabbításban 3–2-es vereséget szenvedett a címvédő Gyergyó otthonában a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga pénteki játéknapján.

 

A DVTK nagyon elkapta a fonalat az első harmadban, a szünetig már négygólos előnyre tettek szert, ezt követően viszont már kevésbé tudta dominálni a találkozót. A vendégek közelebb is tudtak férkőzni a végén, de komoly esélyük nem volt a hátrány ledolgozására. A mérkőzés legizgalmasabb jelenetei a 36. percben és utána zajlottak, amikor összeverekedett három pár játékos a pályán, aminek a végén mind a hatukat kiállították.

A BJA meglepően megszorongatta a címvédő Gyergyót. A fővárosiak 2–2-re kihúzták a rendes játékidőt, azonban a hosszabbításban már nem tudták sokáig tartani a gyergyóiakat, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A sereghajtó is váratlanul megizzasztotta az eddig veretlen Újpestet a mérkőzés elején. Az első negyedet még döntetlennel zárták a felek, és a folytatásban sem tudtak gyorsan elhúzni az újpestiek, de szépen lassan összeszedték magukat, és négygólos győzelmet arattakCsíkszeredában.

Bár a Dunaújváros szerzett vezetést, a hazai DEAC magabiztos győzelmet tudott aratni (4–2). Már az első negyedben megfordította az eredményt, ami után még egyszer kiegyenlített az Acélbikák, a lefújásig azonban már csak a hazaiaknak sikerült gólokat szerezniük.

Ahogy arra számítani lehetett, a Ferencváros két vállra fektette a fehérvári fiatalokat. A mérkőzés első percétől érzékelhető volt az FTC fölénye, amely négygólos győzelmet aratott hazai pályán, így továbbra is őrzi veretlenségét.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
CORONA BRASOV (romániai)–DVTK 2–5     (0–4, 1–1, 1–0)     
Brassó
, 1235      néző.V:      Csomortáni, Magyar (mindketten romániaiak), Stefan (román).   
BRASSÓ:      Dubeau (Tőke) – Bors, Piché / O. Williams, Clarke      (1)      / Boriszenko      (1),      Farkas T. / Kovács E., Gajdó T. – VALCHAR      2,      Blackwater      (1),      Zagidullin      (1)      / Kóger D., Sills, Van Wormer / Szabó K., Gajdó B., Rokaly-Boldizsár / A. Vasile, Kovács M., R. Vasile.      Edző:      Dave MacQueen
DVTK:      Voris – VERVEDA      1,      Szathmáry      (2)      / Szirányi B., Hill      (1)      / Skrabov, Vojtkó / Fazekas, Szalay – Kulesov 1,      Páterka 1,  BERDNYIKOV      (2)      / Esteves      1,      Lövei      1,      Razumnjak      (2)      / Makai, Miskolczi, Mattyasovszky / Pecsét, Csiki, Farkas M.      Edző:      Steve Kasper
Kapura lövések:      39–35.      
Emberelőny-kihasználás:      1/0 ill., 6/1.     
Fegyelmi büntetések:      végleges kiállítás (Szabó Krisztián, Connor Sills, Sébastien Piché ill., Valentyin Razumnjak, Vlagyiszlav Kulesov, Szathmáry Simon)
MESTERMÉRLEG     
Dave MacQueen:      – A meccs elején nem álltunk készen, sehol sem szabadna ilyen hamar négygólos hátrányba kerülni, főleg nem a saját közönség előtt. A meccs előtti videóelemzésnél felhívtuk az ellenfelünk erősségeire a játékosaink figyelmét, de nem mindenre figyeltünk oda. Nagyon gyors csapat a DVTK, és a befejezésben is nagyon jók. Mind a négy nagy helyzetüket kihasználták az első játékrészben, aztán a kapusuk is nagyon jól védett. Vannak nagyon technikás játékosaink, ám ha nincs nálunk a korong, ők sem tudják megmutatni, mit tudnak. Igyekszünk úgy felfogni a vereséget, hogy tanulni tudunk belőle és fejlődünk általa a következő találkozóra.

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–UTE 3–7 (1–1, 2–4, 0–2)    
Csíkszereda, 1200      néző. V:      Gergely, Fehér (mindketten romániaiak), Gheorghies (román), Borsos (romániai).
 Csíkszereda: Adorján A. – Ricci   (1), Rutkowski / Masonius, Láday / Casaneanu, Ferencz-Csibi / Bajkó Cs. – Levin      (1),      Welsh, SZKACSKOV 1 / Brown 1, Milan 1, BECZE T.  (1)      / McNally, Péter B., Részegh T. / Reisz, Fodor Cs.      Edző:      Bradley Gratton
UTE: Sági Máté – Silfver, Nyquist      2      / Pokornyi, Szabó D. / Tornyai, Kiss Dániel      1      / Balázsi – Tiala      (1),      METSÄVAINIO      (3),      Laskawy      1      / BENK      1 (1),      Nádasy, COATTA      1 (1)      / KISS P.      1 (1),      Kovács Alex      (1),      Kovács S. / Simon P., Szabó R.      (1),      Simon L. / Cseh.      Edző:      Markus Juurikkala
Kapura lövések:      40–25.
 Emberelőny-kihasználás:      2/1 ill., 4/2
MESTERMÉRLEG     
Bradley Gratton:  
    – Az első harmadban mi irányítottunk, aztán a második játékrészben egy kiállítással elkezdődtek a gondjaink. Többször előfordul, hogy jól játszunk, majd egy váratlan esemény keresztbe tesz nekünk. Nehéz elveszíteni egy jó meccset. Nyerhettünk volna, de hagytuk, hogy kicsússzon a kezünkből az irányítás.
Markus Juurikkala:      – Örülök a három pontnak, az eredmény alapján egyértelmű, hogy mi voltunk a jobbak. Büszke vagyok a srácokra, nem volt könnyű a Csíkszereda otthonában játszani, de jól teljesítettünk.

GYERGYÓI HK (romániai)– BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 3–2  (2–1, 0–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után     
Gyergyószentmiklós, 1200      néző.      V:      André, Bandi, Szabó L. (mindhárman romániaiak), Antal.           GYERGYÓ: Rinne – Haaranen, Jalonen / MESIKÄMMEN  (2), Fejes    1 / Kozma Zs., Horvath / Györfy – B. Orbán      (1),      Császár      (1),      BODÓ      2      / Vincze P., Tranca      (1),      Sárpátki / Vincze G., Silló, Szigeti / DiDiomete, Csiszer, Bíró Edző: Szilassy Zoltán
BJA HC: Straubinger – Pozsgai, Szabó B. / K. Varga, Teszlenko / Dóczi, Tóth Gergely      1      – Culigin, GALOHA      1,      Ravasz / Viikilä, MOZER      (1),      Keresztes / Molnár B., Nagy Krisztián      (1),      Sági Martin / Ritter, Tóth R.      (1). Edző:      Kangyal Balázs
Kapura lövések:      31–38.
Emberelőny-kihasználás:      2/1 ill., 1/0
MESTERMÉRLEG     
Szilassy Zoltán:  
    – A második harmadokban rendszeresen visszaesik a teljesítményünk, amin változtatnunk kell. Magunknak okoztuk a bajt, nem lehetek elégedett azzal, ahogy játszottunk, az viszont boldoggá tesz, hogy ilyen átlagos teljesítménnyel is nyerni tudtunk, de rengeteget kell még tanulnunk.
Kangyal Balázs:      – Az elmúlt három meccsen nagyon jól játszottunk, és külön öröm, hogy Straubinger Zoltán, a saját nevelésű, tizennyolc éves kapusunk a mély vízben is kiválóan helytállt. Az eredmény miatt kicsit csalódott vagyok, ám hosszú még az idény. Megérdemeltük volna a két pontot, de ilyen a hoki.


FTC-TELEKOM–FEHA19 7–3 (2–1, 2–0, 3–2)     
Tüskecsarnok, 675      néző. V:Soós, Mach, Mizsák, Pálkövi Botond.
FTC:Arany G. – SEREGÉLY MÁTÉ 1 (2),      Roth / Boros, Crespi (1) / Bán, Kärmeniemi / Banga, Haranghy – Turbucz (1),   Nagy G.  (1),      KULMALA 1 (1) / Németh A.      1,      A. Brady      (2),      LaPorte      (2)      / NEMEC      4,      Kestilä  (2),      Galajda / Tóth A., Farkas S.      (1),      Tóth Gergő.      Edző:      Fodor Szabolcs
 FEHA19: Márkus – Csollák (1), Racsinszkij / FALUS 1, Hazeldine / Bogesics  (1), Kaszinszkij / Kiss R.      1 – Keceli-Mészáros, Dobos (1), BLASKO 1 (1)   / Antonijevics    (1),      Fekete, Nádor / Dézsi, Farkas, Blasits / Németh Z.(1),   Alapi. Edző:  Anatolij Bogdanov
Kapura lövések: 38–27.      
Emberelőny-kihasználás: 3/1 ill., 4/1.
Fegyelmi büntetések:      végleges kiállítás (Tóth Gergő)
MESTERMÉRLEG 
 Fodor Szabolcs:      – A nemrég elhunyt Pap Gábor emlékének ajánlottuk a Kontinentális Kupa-sikereinket, ám megbeszéltük a srácokkal, hogy ez mit sem ér, ha a hazai porondon nem folytatjuk a jó játékot. Nagyon jó, fiatalos, gyors csapat ellen játszottunk nehéz mérkőzést. Lassan kezdtünk, de a második harmadtól kezdve már nem volt kérdés, ki nyeri a meccset.
Anatolij Bogdanov:      – Egyértelműen a jobb csapat nyert. Igaz, az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, talán vezethettünk volna a harmad végén, ha nem kapunk két gólt két gyermeteg hiba után. Elismerésem a Fradinak, mert képes volt sebességet váltani, magasabb szintre kapcsolni és legyőzni minket.

DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)
Debrecen, 485 néző. V: Timár, Németh M., Gottlibet, Kövesi
DEBRECEN: HETÉNYI Z. – Krollis, Mingazov (1) / Dobmayer, USNYEV (2) / Bukor (1), Ilvessuo / Jakabfy S., Sándor B. – Hári N., Novotny 1, Koblar (1) / Vasziljev, Bucskin 1, Szmirnov 1 / Mihalik A. 1, Rétfalvi, Molnár D. (1) / Mihalik G., Révész, Mazzag. Edző: Vaszjunyin Artyom
DUNAÚJVÁROS: Tóth K. – Maarnela (1), Ahonen / Svars, Blomberg / SZISZAK 1, Léránt – Somogyi B. (1), Lorraine, Ödman / Szalma, Koskinen, ELOMAA 1 (1) / Sillanpää, Nemes, Dostalek / Dézsi Bence, Strenk O., Marosi. Edző: Niko Eronen
Kapura lövések: 24–46. Emberelőny-kihasználás: 5/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG

Vaszjunyin Artyom: – Talán most játszottunk a legrosszabbul az utóbbi időszakban, nem éreztük a ritmust, a Dunaújváros végig irányított. Annak természetesen nagyon örülök, hogy mégis nyertünk, a csapat erejét mutatja, hogy gyengébb teljesítménnyel is megszerezte a három pontot, ami ebben a kiegyenlített mezőnyben igazán nagy érték.
Niko Eronen:
– Sajnos ez nem a mi napunk volt. Ennyi emberelőnyös helyzetből legalább egy gólt illene szerezni. Összességében nem játszottunk rosszul, hiszen végig mi birtokoltuk többet a korongot, agresszívan támadtunk le, csak hát a kapu előtt nem voltunk kellően határozottak. A második harmadban egy rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat.

AZ ÁLLÁS
1. UTE 7 6 1 30–11 +19 20
2. Gyergyói Hoki Klub 9 4 2 1 2 35–26 +9 17
3. DVTK Jegesmedvék 8 4 1 1 2 28–19 +9 15
4. Corona Brasov 8 4 1 3 27–28 –1 14
5. FTC-Telekom 4 3 1 27–11 +16 11
6. Budapest Jégkorong Akadémia 8 1 2 2 3 28–28 0 9
7. DEAC 7 2 1 4 18–30 –12 8
8. Dunaújvárosi Acélbikák 7 2 1 4 15–20 –5 7
9. FEHA19 7 2 1 4 16–29 –13 7
10. Sport Club Csíkszereda 9 3 6 25–47 –22 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik