MTI 2020.08.05 20:03 Frissítve: 2020.08.05 20:13

Erste Liga: több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

Tíz felett van a forgatókönyvek száma a jégkorong Erste Liga idényével kapcsolatban Szőke Álmos szerint.

A Fehérvár és az FTC biztosan ott lesz az Erste Ligában (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)

 

A liga elnöke az M1 aktuális csatornán közölte, a tervek alapján szeptember 11-én rajtoló pontvadászat határokon ível át, és az erdélyi csapatokat is számba kell venni a kerek bajnoksághoz. Mint mondta, tíz felett van a forgatókönyvek száma, ám a helyzet napról napra változik, és az élet felülírhatja az elképzeléseket.

Szőke Álmos kifejtette, egyelőre egy teljes kört terveznek, amely során a magyar csapatok nem utaznak határon túlra, később pedig az utazási lehetőségek függvényében nyitnak, és tervezik meg a következő szakaszt.

Elárulta: elképzelhető, hogy az alapszakaszt követően a középszakaszt törlik, amennyiben a helyzet úgy kívánja.

„Akkor készülünk jól, ha nem a teljes képpel kapcsolatban tesszük ezt. Körről körre fogjuk meghatározni a hogyan továbbot, és annak fényében hozzuk meg a további döntéseket.”

Hangsúlyozta, a magyar sporteseményekre nincs korlátozás a jelenlegi magyar helyzet szerint, Erdélyben viszont a román rendelkezések alapján nézők nélkül kell elkezdeni a pontvadászatot. Hozzáfűzte, a csapatoknak egészségügyi előírásokat terveznek bevezetni.

A sorsolásra augusztus 26-án kerül sor, egyelőre tíz csapat, a Corona Brasov, a DEAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, az FTC-Telekom, a Gyergyói HK, a MAC-HKB Újbuda, a Schiller HC, a Sport Club Csíkszereda, valamint az UTE indulása biztos. Emellett kérdéses még a szlovák ligában érintett DVTK Jegesmedvék, valamint az osztrák bázisú bajnokságban (ICE) szereplő Hydro Fehérvár AV19 sorsa.

Szőke Álmos kiemelte: utazási korlátozások esetén ha ezek az együttesek nem tudnak indulni az eredetileg tervezett bajnokságban, akkor az Erste Liga tárt karokkal várja őket.

„A magyar jégkorong érdeke, hogy ezek a csapatok és az ezekben szereplő magyar hokisok játéklehetőséghez jussanak” – fogalmazott a liga elnöke. Elárulta: megállapodtak a magyar szövetséggel, hogy akár a nevezési időszak augusztus 1-jei lezárását követően is nyitva áll a liga kapuja ezek előtt az együttesek előtt, amelyek csatlakozása nagyot dobna a bajnokság minőségén.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.